Sport

Košarka, NBA

Bryant: Svi smo mislili da će nas trenirati Jackson

Bryant: Svi smo mislili da će nas trenirati Jackson

Imenovanje novog trenera Los Angeles Lakersa pomalo je iznenadilo i najveću zvijezdu kluba Kobea Bryanta, priznao je to sam slavni košarkaš.

Nakon smjene Mikea Browna nagađalo se da će se na klupu vratiti 11-erostruki osvajač NBA prstena Phil Jackson, ali onda je iznenada izabran Mike D'Antoni, bivši trener Phoenixa i New Yorka.

- Svi smo mislili da će to biti Phil. Mislim da je i Mikea to malo iznenadilo. Ali uzbuđen sam. Razgovarao sam s Mikeom telefonski. Bio je to kratak razgovor, samo da se pozdravimo - rekao je Bryant, koji je D'Antonija imao prilike dobro upoznati u američkoj reprezentaciji u kojoj je on imao ulogu pomoćnog trenera tijekom dvaju pohoda na olimpijska zlata (2008. i 2012.).

- Imamo sjajan odnos. Napad koji je instalirao u reprezentaciju bio je napad koji nas je odveo do dvaju olimpijskih zlata. Svi znamo koliko smo talenta imali u tim momčadima, pa nam je bilo važno imati napad koji je fleksibilan i koji je sve uključivao sve. Prilično je dobro funkcioniralo.

- Protiv njegovih sam momčadi igrao tijekom godina i poznajem njegovu filozofiju. Znam koliko je kompetitivan. On je borben tip, temperamentan. Sviđa mi se to - dodao je Bryant o novom treneru koji iako je službeno potvrđen, još nije službeno preuzeo uzde momčadi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.