Sport

Nogomet, Prijateljska utakmica

Prijateljske: Zlatanov gol Englezima u konkurenciji za najljepši svih vremena!

Prijateljske: Zlatanov gol Englezima u konkurenciji za najljepši svih vremena!

Četvrti gol koji je Zlatan Ibrahimović postigao u pobjedi švedske reprezentacije nad Engleskom 4-2, u prijateljskoj utakmici u Solni, nedvojbeno konkurira za najbolji gol svih vremena.

Igrala se prva minuta sudačke nadoknade. Vratar Engleske Joe Hart glavom je izvan svog kaznenog prostora izbio loptu ispred Zlatana, koji je na nju krenuo punim trkom, a onda ju je prije odskoka, iskosa s desne strane, leđima okrenut golu, zahvatio škaricama i poslao u mrežu prije nego je Hart stigao dotrčati do svog gola. Bio je to pogodak koji je, zapravo, besmisleno opisivati, koji naprosto treba vidjeti, i to puno, puno puta...

Tako je fenomenalni Zlatan još jednom privatizirao jednu utakmicu i pretvorio je u vlastiti šou. Prije osam dana je upisao četiri asistencije u pobjedi PSG-a protiv Dinama 4-0 u Ligi prvaka, a sada je Englezima zabio četiri gola, jedan bolji od drugog, ali ovaj zadnji je bio remek-djelo.

Prvi gol je 31-godišnji Zlatan zabio u 20. minuti. Drugi u 78. minuti, kada je prsima primirio dubinsko dodavanje Svennsona, a onda je tukao iz prve u Hartov kut. Treći je postigao u u 84. minuti iz slobodnog udarca s 30-tak metara. Tukao je nisko, pored živog zida, u Hartov lijevi kut, neobranjivo. Šećer je ostavio za kraj. Sva četiri gola je zabio desnom nogom.

Steven Gerrard postao je u ovoj utakmici šesti igrač u povijesti koji je stigao do 100. nastupa u engleskoj reprezentaciji. Iako je 32-godišnji kapetan ''tri lava'' upisao asistenciju u 38. minuti iz slobodnog udarca za vodstvo Engleske 2-1, strijelac je bio Steven Caulker, utakmicu će vjerojatno najviše pamtiti po tome da je uoči dvoboja na centru stisnuo ruku nogometnom genijalcu Zlatanu Ibrahimoviću.

Inače, gol za 1-1 u 35. minuti zabio je Danny Welbeck.

Caulker je bio jedan od šestorice debitanata u engleskom sastavu. Caulker, Leon Osman i 17-godišnji Raheem Sterling su upisali debitantske nastupe u početnoj postavi, a Ryan Shawcross, Carl Jenkinson i Wilfried Zaha kao zamjene.

Roy Hodgson je pretrpio prvi poraz u 90 minuta u svom 12. nastupu kao izbornik Engleske. Jednu od pobjeda ostvario je na Europskom prvenstvu ovoga ljeta protiv Švedske 3-2, iako su Englezi gubili 2-1. Ovoga puta je bilo obratno. Zahvaljujući fenomenalnom Ibrahimoviću.

Prijateljska utakmica:

Švedska - Engleska 4-2 (Ibrahimović 20, 78, 84, 90+1 / Welbeck 35, Caulker 38)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.