Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka, skupina E: Juventus pobijedio u Donjecku i izbacio Chelsea

Liga prvaka, skupina E: Juventus pobijedio u Donjecku i izbacio Chelsea

Nogometaši Chelseaja, aktualni pobjednici Lige prvaka, neće ove sezone igrati niti u osmini finala tog natjecanja. Za kraj ih je pokopala Juventusova pobjeda u Donjecku od 1-0.

Chelsea je prije posljednjeg kola u skupini E morao dobiti doma danski Nordsjaelland, što je učinio uz rekordnih 6-1, ali je morao i dočekati pobjedu Šahtara u Donjecku protiv talijanskog prvaka. No, ne da Šahtar nije pobijedio, već je slavio Juventus autogolom Kučera i tako se popularna "stara dama" našla na prvom mjestu ljestvice ove skupine.

Izjednačena se utakmica igrala u Donjecku u kojoj su obje momčadi imale mnogo prilika za pogotke. Na kraju je realizirana samo ona u 56. minuti kada su Kučera i Giovinco, u suradnji, zabili jedini pogodak, s tim da je domaći igrač na kraju sam ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Na startu je bolje šanse imao Juve, pa je Giovinco promašio vrata s petnaestak metara lošim udarcem, ali ubrzo nakon toga nije sviran i očigledni penal za Juventus zbog igranja rukom Fernandinha.

Potom su se tresli okviri vratiju na obje strane, propuštale su se šanse (11 udaraca je imao Šahtar, a 15 Juventus), s tim da je domaća momčad pojačala intezitet napada nakon primljenog gola. No, mogao je i Juventus još poentirati iz opasnih kontri.

Recimo da su dva Hrvata počela u početnom sastavu Šahtara, Darijo Srna i Eduardo, s tim da je Eduardo izašao na poluvremenu, dok je kapetan Srna odradio cijelu utakmicu.

Chelsea je ostvario prvu pobjedu pod vodstvom novog trenera Rafe Beniteza, nakon dva remija i poraza u Premiershipu, ali je ta pobjeda vrlo malo značila u konačnici, pa će Chelsea nastaviti natjecanje u Europa ligi.

Treba reći da su kod 0-0 obje momčadi promašile jedanaesterce, točnije, obranili su udarce vratari Čech (Stockholmu) i Hansen (Hazardu). No, dosuđen je odmah nakon toga i treći penal (tri jedanaesterca su svirana u razmaku od samo sedam minuta) i taj treći je bio sretan - David Luiz je gromovito zabio za 1-0. I nakon tog prvog pogotka se otvorilo, pogotovo u danskoj obrani.

Zabijali su još dva puta Torres, pa Cahill, Mata i Oscar, a na drugoj je strani, nakon devetnaest sekundi drugog dijela, zabio John.

Liga prvaka, skupina E, 6. kolo:

Šahtar - Juventus 0-1 (Kučer 56-ag)

Chelsea - Nordsjaelland 6-1 (David Luiz 38-11m, Torres 45, 56, Cahill 51, Mata 63, Oscar 71 / John 46)

Redoslijed: 1. Juventus 12, 2. Šahtar 10, 3. Chelsea 10, 4. Nordsjaelland 1.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.