Sport

Nogomet

Ronaldinho: Messi je bolji od Ronalda, ali najbolji će biti Neymar

Ronaldinho: Messi je bolji od Ronalda, ali najbolji će biti Neymar

Nekad najbolji nogometaš svijeta Ronaldinho (32) nema sumnje u vječitoj debati "tko je trenutno aktualni najbolji igrač na kugli zemaljskoj?"

- Cristiano (Ronaldo) već godinama ispisuje povijest, ali Messi je najbolji na svijetu, a jednoga će dana najbolji biti Neymar - rekao je Ronaldinho, aktualni član Atletico Mineira, za ESPN.

- Za mene je Messi najbolji na svijetu. Posljednjih nekoliko godina igrao je na razini koja nikad prije nije viđena. Vrlo sam ponosan kada govorim o njemu jer sam bio ondje kada je počinjao i sada kada je najbolji na svijetu, to me jako veseli - dodao je razdragani Brazilac.

Osvajač Zlatne lopte iz 2005. godine posebno se prisjetio jednog trenutka iz razdoblja dok je igrao za Barcelonu.

- Utakmica koju najviše pamtim je ona kada je zabio svoj prvi gol. Pamtim utakmicu jako dobro jer je on tek započinjao, a ja sam mu asistirao za gol. Imao sam priliku biti ondje i proživjeti trenutak. Vrlo sam sretan što je Messijev prvi profesionalni gol zabio nakon mog dodavanja. Messi zna da će za njega uvijek biti mjesta u mom srcu.

Utakmica u kojoj je Messi zabio prvi profesionalni gol u Primeri igrana je 1. svibnja 2005. godine protiv Albacetea. U tom je trenutku omaleni argentinski čarobnjak imao 17 godina, 10 mjeseci i 7 dana, te je bio najmlađi igrač koji je ikad zabio u elitnom razredu španjolskog nogometa. Dvije godine kasnije njegov je rekord oborio tadašnji mu klupski suigrač Bojan Krkić upravo na Messijevu asistenciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.