Sport

Nogomet, Premiership

Giggs: Rooney je poput Ronalda

Giggs: Rooney je poput Ronalda

Ryan Giggs, ikona Manchester Uniteda, usporedio je način na koji Wayne Rooney danas utječe na momčad "crvenih vragova" s onim kako je to prije činio Cristiano Ronaldo.

Iako Ronaldo i Rooney djeluju različiti tipovi nogometaša, Giggs je u njima pronašao sličnosti u smislu da su se obojica spremni podrediti momčadi.

- Wayne je igrač koji može zabijati golove, ali ako netko zabija više od njega, to ga ne smeta. On je sretan kada namješta golove ili kada zabije neke vrlo važne golove kao u nedjelju - rekao je Giggs, aludirajući na dva gola Manchester Cityju u gradskom derbiju.

- Slično je kao i kad je Cristiano bio ovdje, i on je zabijao puno golova. Ali i Wayne nije samo strijelac, on je više od toga. On je katalizator svega dobroga što napravimo. Može zabiti golove, stvoriti prilike.

Komentirao je velški veteran i ljetos pristiglog Robina van Persieja, koji je presudio mančesterski derbi.

- On je igrač kojeg rado imamo uz sebe. Nije me iznenadio jer sam to znao, sa 29 godina on je iskusan svjetski igrač. Ima klasu koja može donijeti razliku. Vidi se to na treninzima, na utakmicama. Briljantan je igrač.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.