Sport

Nogomet, Premiership

Ness: Jelavić je prvoklasni strijelac i igrač najviše razine

Ness: Jelavić je prvoklasni strijelac i igrač najviše razine

Uoči subotnjeg dvoboja Stoke Cityja i Evertona u 17. kolu Premiershipa salve pohvala na račun hrvatskog nogometaša Nikice Jelavića iznio je njegov nekadašnji suigrač Jamie Ness.

Jelavić i Ness su igrali zajedno u škotskom velikanu Rangersu, a danas su obojica u Engleskoj. Ove će subote prvi put igrati jedan protiv drugoga, a Ness vidi Jelavića kao glavnu prijetnju za Stoke.

- Taman sam ulazio u prvu momčad Rangersa kad je Jelavić došao u klub. Prema brzini kojom se uklopio u momčad, odmah se vidjelo da je to igrač najviše razine. Kao napadač, ima sve. Jak je, agresivan, ima sjajan dodir i prvoklasni je strijelac - naglasio je 21-godišnji veznjak i nastavio:

- Nakon dolaska u Rangers imao je problema s ozljedom gležnja, ali kad se vratio i počeo igrati, bilo je jasno da je samo pitanje vremena kad će se preseliti u Englesku. Stalno su postojale glasine da ga prate Manchester United i Tottenham, ali na kraju se uključio Everton koji lovi izlazak u Europu. Bilo je jasno da će Nikica nastaviti zabijati, a Evertonu je trebao takav igrač - zaključio je Ness.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.