Sport

Nogomet, Primera

Primera: Barça - Atletico 4-1

Primera: Barça - Atletico 4-1

Messi - Falcao 2-1

Iako je Radamel Falcao doveo Atletico Madrid u vodstvo na Camp Nouu, derbi dviju prvoplasiranih momčadi Primere pripao je Barceloni koja je na koncu slavila s 4-1.

Pobjegli su Katalonci Atleticu na devet bodova prednosti, a pred najvećim rivalom Real Madridom sada imaju velikih plus 13. U 16 su kola ostvarili 15 pobjeda i jedan remi i doista je teško povjerovati da ih itko može zaustaviti na putu do naslova.

Dvoboj Barcelone i Atletica je najavljivan i kroz prizmu ogleda dvojice fantastičnih strijelaca - Lionela Messija i Radamela Falcaa. I obojica su u nedjelju bili na visini zadatka, ponovno su matirali suparničke vratare, ali je, dakako, više razloga za zadovoljstvo na kraju imao Messi. Prvi se, međutim, smijao - Falcao.

Nezaustavljivo se u 31. minuti Kolumbijac sjurio s centra, pobjegao je svim čuvarima i svladao Victora Valdesa za vodstvo 1-0. Bio mu je to već 17. pogodak u aktualnom prvestvu.

Barcelona je do preokreta došla već do poluvremena. Najprije je u 36. minuti sjajnim pogotkom izjednačio Adriano. Brazilac je s vrha šesnaesterca, iskosa s desne strane, potegnuo lijevom nogom i pogodio suprotne rašlje gostujućeg vratara Thibauta Courtoisa. U posljednjoj minuti prvog dijela Sergio Busquets se dokopao lopte u jednoj gužvi nakon kornera i iz blizine pogodio za 2-1.

U nastavku je svoj pečat odlučio ostaviti i Messi. Prvo je u 57. minuti odmjerenim udarcem po zemlji sa 16 metara zabio za 3-1, a u 87. minuti je postavio konačan rezultat, iskoristivši pogrešku Diega Godina. Protiv Atletica je Messi ukupno zabio 17 golova u Primeri, nijedan drugi klub mu nije bolja mušterija. Ove je sezone u Primeri postigao već 25 pogodaka, a nije odigrana još ni polovica natjecanja. Ukupno, pak, u 2012. godini na kontu ima 90 golova računajući sva natjecanja!

Primera, 16. kolo:

Barcelona - Atletico Madrid 4-1 (Adriano 36, Busquets 45, Messi 57, 87 / Falcao 31)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.