Sport

Nogomet, Serie A

Buffon: Ja sam kriv za poraz!

Buffon: Ja sam kriv za poraz!

Legendarni vratar Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon (34) priznao je krivnju za prvi pogodak protiv Sampdorije, a samim time i za poraz Juventusa u sklopu 19. kola prve talijanske nogometne lige.

Juventus je upisao treći poraz u sezoni, drugi put na domaćem terenu. Nakon Intera pobijedila ga je Sampdoria s 2-1 i to posve neočekivano. Imao je Juventus 1-0 i igrača više, ali su gosti postigli dva pogotka preko Argentinca Maura Icardija. Sampdoria se uz to uspjela obraniti od tko zna koliko prilika domaćih igrača.

- Još sam se uvijek micao kada je Icardi uputio udarac čime sam bio posve izvan ravnoteže. Inače ne govorim o takvim pogreškama, ali ovoga puta sam jako pogriješio, a samim time upropastio, činilo se, sigurna tri boda - rekao je Buffon koji nije mogao ništa kod vodećeg pogotka Sampdorije.

- Drugi je gol bio nešto sasvim drugo. Bio bih izenanđen da sam uspio to obraniti - veli talijanski vratar.

- U svlačionici smo se na poluvremenu dogovorili da ćemo riješiti pitanje pobjednika rano u nastavku kako ne bi riskirali neko iznenađenje na kraju susreta. No, dogodilo se nešto posve neočekivano i za to smo svi mi krivi, a pogotovo ja - zaključio je Buffon.

Lazio sad na prvenstvenoj ljestvici zaostaje "samo" pet bodova za "starom damom", dok je Napoli pobjedom nad Romom smanjio svoj bodovni zaostatak na također jednoznamenkastu brojku - sedam.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.