Sport

Nogomet, Primera

Xavi propušta "el clasico"

Xavi propušta

Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez propustit će subotnje gostovanje kod Real Madrida u 26. kolu Primere zbog ozljede bedrenog mišića.

Barceloni je trenutno najvažnije da Xavi bude spreman do 12. ožujka kada je na rasporedu uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka protiv Milana. Katalonci su, podsjećamo, na San Siru poraženi s 2-0. Sjajni je veznjak riskirao u utorak i igrao protiv Reala u uzvratu polufinala Kupa kralja, ali bilo je vidljivo da nije na najvišoj razini.

Xavi se ozlijedio u dvoboju protiv Valencije, 2. veljače. Nakon utakmice mu je ustanovljeno lagano puknuće mišića (oko jednog centimetra). Nekoliko se sljedećih utakmica odmarao kako bi spreman dočekao okršaj protiv Milana na San Siru. Nakon toga je zaigrao i u prvenstvu protiv Seville, ali dan nakon te utakmice je na treningu ponovno osjetio jaku bol. Ispostavilo se da je ponovno zaradio puknuće na istom mjestu.

U Barceloni su napokon odlučili da Xavi neće igrati u subotnjem ''el clasicu''. S obzirom da Katalonci ne igraju nikakvu utakmicu tijekom predstojećeg tjedna, 33-godišnji veznjak će imati dovoljno vremena za odmor i oporavak.

Xavi, inače, ima najviše nastupa u ''el clasicima'' od svih aktivnih igrača - 37.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.