Sport

Košarka, NBA

Allegri: Momci su zaslužili treće mjesto, Petković: Sve je otišlo na njihovu stranu

Allegri: Momci su zaslužili treće mjesto, Petković: Sve je otišlo na njihovu stranu

Trener nogometaša Milana Massimiliano Allegri bio je vrlo pozitivan i optimističan na konferenciji za novinare nakon velike 3-0 pobjede protiv izravnog konkurenta za treće mjesto u domaćem prvenstvu - Lazija.

Milan je na San Siru dvama golovima Giampaola Pazzinija i jednim Kevin-Princea Boatenga upisao tri boda, kojima je preskočio Rimljane na prvenstvenoj ljestvici Serie A, te sada drži posljednje, treće mjesto koje dogodine vodi u Ligu prvaka. Posao je Milanovim nogometašima olakšao Antonio Candreva u 16. minuti, kada je s leđa na rubu kaznenog prostora srušio Stephana El Shaarawyja i zaradio crveni karton.

- Pozitivna je stvar za nas da nismo primili pogodak na domaćem travnjaku, iako smo 75 minuta igrali s igračem više. Također, bilo je ključno da pobjedimo s velikom razlikom u slučaju da prvenstvo okončamo s jednakim brojem bodova, jer bi tada odlučivao međusobni omjer u kojem smo mi sada bolji (na Olimpicu je bilo 3-2 za Lazio) - rekao je Allegri.

- Momci su u potpunosti zasluženo zasjeli na treće mjesto. Zaslužili smo tu poziciju svojim dobrim igrama. Istina, ponekad znao "poludjeti" i igrati slabo, kao prošlog vikenda protiv Intera, no mi smo mlada momčad i moramo nastaviti igrati kao danas i kao protiv Barcelone - smatra trener Milana, te zaključuje;

- Dobro smo fizički pripremljeni i nadam se da možemo do kraja sezone odigrati u ovakvom ritmu!

S druge pak strane trener Lazija Vladimir Petković nije imao previše razloga za zadovoljstvo, već je samo mogao ustvrditi:

- Sve je otišlo na Milanovu stranu. Svaki "incident". Igrali su dobro i zaslužili pobjedu, no teško je igrati i braniti se na San Siru s igračem manje - rekao je Petković nakon poraza.

- No, moram pohvaliti svoju momčad koja je u trenucima kada smo ostali bez Candreve i dalje davala svoj maksimum. Kad smo već kod crvenog kartona, smatram da je El Shaarawy prethodno napravio prekršaj na Pereirinhom, no to je bila slobodna sudačka procjena. Svi se žale na suce, pa zašto ne bismo i mi - pitao se Petković.

- Mislim da smo mogli parairati Milanu da smo ostali s 11 igrača. No, od 16. se minute sve promjenilo. Nismo se uspjeli oporaviti od isključenja - zaključio je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.