Sport

Jedrenje

Jedrenje: Fantela i Marenić i dalje četvrta posada svijeta

Jedrenje: Fantela i Marenić i dalje četvrta posada svijeta

S obzirom da glavni dio međunarodne jedriličarske sezone tek kreće, značajnih promjena na ovomjesečnim svjetskim ljestvicama olimpijskih disciplina nema.

Najbolji hrvatski jedriličari uglavnom su zadržali pozicije koje su držali na svjetskim ljestvicama prošloga mjeseca. U međuvremenu se održalo Svjetsko prvenstvo za daskaše u Brazilu, što su hrvatski natjecatelji ipak odlučili preskočiti. U tri od sedam disciplina u kojima nastupaju, naši jedriličari su u prvih deset na svijetu, odnosno u pet su u prvih 20.

Šime Fantela i Igor Marenić i dalje drže izvrsnu četvrtu poziciju među dvojcima. Tina Mihelić napredovala je na deveto mjesto ženskog samca, Pavle Kostov i Petar Cupać zadržali su deseto mjesto na svijetu u skiffu, Tonči Stipanović je napredovao na 12. mjesto muškog samca, 18. mjesto ženskih dvojaca drže Enia Ninčević i Romana Župan, na 32. mjestu muškog samca je Ivan Kljaković Gašpić, a Luka Mratović je 48. daskaš svijeta.

Plasman ostalih hrvatskih laseraša: 42. Daniel Mihelić, 50. Filip Jurišić, 59. Ivan Taritaš, 228. Antonio Poretti. U ženskom samcu Laser Radiala juniorke predvodi Antonela Kačan na 137. mjestu, 142. je Anja Hamerlitz, 168. Ana Zelić. U teškom samcu 47. mjesto zauzima Josip Olujić, a 71. je Tudor Bilić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.