Sport

Nogomet, Liga Prvaka

UEFA negira optužbe Malaginog vlasnika: O kakvom rasizmu govori Al-Thani?

UEFA negira optužbe Malaginog vlasnika: O kakvom rasizmu govori Al-Thani?

Generalni tajnik Europske nogometne organizacije (UEFA) Gianni Infantino odbacio je optužbe vlasnika Malage Abdullaha Bin Nasser Al-Thanija, koji je ustvrdio da je uzrok porazu od Borussije Dortmund rasizam, te najavio žalbu UEFA-i.

Podsjetimo, nakon što je prošlotjedna utakmica na La Rosaledi završila rezultatom 0-0, Borussia Dortmund je u utorak na svome Signal Iduna Parku slavila s 3-2 iako je od 82. minute gubila s 2-1. No, u sudačkoj je nadoknadi najprije izjednačio Marco Reus, a potom je Felipe Santana donio pobjedu i prolaz momčadi Jürgena Kloppa.

Vlasnik Malage Al-Thani ustvrdio je da je uzrok porazu rasizam (?!) i najavio žalbu Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA). Andalužani su ljuti jer su pobjedničkom pogotku Santane prethodila dva zaleđa. No, isto tako, u zaleđu je bio i strijelac Malagina drugog gola Eliseu.

''Nadam se da će UEFA otvoriti istragu o ispadanju Malage kojim je narušen duh sporta. Ovo nije nogomet, nego rasizam'', napisao je Al-Thani na Twitteru.

- UEFA ne poduzima nikakve rasističke poteze prema nijednom klubu pa tako niti prema Malagi. Mogu razumijeti da su emocije uzavrele nakon takvog ispadanja, te da riječi izlete prije nego se o istima razmisli, ali ne razumijem o kakvom rasizmu pričamo? Kako može kriviti UEFA-u za rasizam kada je njegova momčad dopustila dva pogotka u tri minute? - rekao je Infantino, te najavio;

- Analizirat ćemo njegove riječi i onda djelovati. To je sve što vam zasada mogu reći.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.