Sport

Taekwondo

Taekwondo kadetsko PH: Lucijan Jerak prvak uz pet pobjeda

Taekwondo kadetsko PH: Lucijan Jerak prvak uz pet pobjeda

Na Kadetskom prvenstvu Hrvatske održanom u Varaždinu sudjelovalo je oko 340 natjecatelja iz 66 klubova. Ovo je do sada rekordan broj natjecatelja na državnom prvenstvu,a za velik odaziv može se zahvaliti i Europskom prvenstvu za kadete koje će biti održano u kolovozu u Bukureštu, pa je velika borba za ulazak u reprezentaciju.

Taekwondo klub Zadar predstavljali su troje kadeta (12-14 god), Lucian Jerak, Karla Klasić i Lucija Ivančević.

Lucian Jerak nastupio je u kategoriji -37 kg i u svojoj zadnjoj kadetskoj godini uspio je doći do hrvatskog vrha, u pet borbi i pet pobjeda u jednom danu osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

U prvom kolu susreo se sa Lukom Lekom iz TK Mastera kojega je pobijedio prekidom u trećoj rundi 16:3. Slijedeći je bio Tin Duž iz TK Čigra kojega je pobijedio 9:2, u borbi za medalju čekao ga je Romano Mujkanović iz TK MTA kojega je uz odličnu taktiku dobio 9:8. U polufinalu domaćin Varaždinac Josip Skender je predao borbu zbog ranije ozljede.Konačno petu borbu u finalu odredio je protiv Antonia Cvetkovića iz TK Velika Gorica koji od samog početka borbe nije imao pravu ideju kako svladati Luciana. Tek zadnjih desetak sekundi prije kraja uspio je ali je Lucian odmah udarcem nogom u glavu odskočio do konačne pobjede 10:8. Inače je Lucian kontrolirao sve borbe i stalno vodio, a protivnici su tek pri kraju uspijevali ponešto smanjiti rezultat.

Kadetkinje nisu došle do odličja ali s obzirom na neiskustvo to je bilo teško i očekivati. Obje su nastupile u kategoriji - 41 kg. Lucija Ivančević je prošla prvo kolo i pobijedila je Leonardu Kosovac iz TK Dubrave 15:4 ali je u drugom kolu dobila Anđelu Ćosić iz TK Marjana i izgubila 5:20. Pružila je dobar otpor i nije se predavala, ali Anđela je ipak najbolja u državi i kasnije je postala prvakinja. Karla Klasić je u prvoj borbi imala za protivnicu Martu Šimunović iz TK Imotski i izgubila je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.