Sport

Nogometni mercato

West Ham želi dovesti Jelavića?

West Ham želi dovesti Jelavića?

Londonski West Ham nema dovoljno novca za otkup ugovora Liverpoolovog napadača Andyja Carrolla. Na njegovo mjesto želi dovesti hrvatskog reprezentativca Nikicu Jelavića iz Evertona, piše Mirror.

Liverpool je uoči prošle sezone poslao Andyja Carrolla na jednogodišnju posudbu na Upton Park. West Ham bi za trajni otkup Carrollovog ugovora trebao platiti 17 milijuna funti. Iz uprave londonskog kluba su dali do znanja kako je taj iznos daleko iznad njihovih platežnih mogućnosti.

Umjesto toga, u West Hamu prate situaciju oko Jelavića, kojeg su već pokušali dovesti kao igrača škotskog Rangersa. No, Jelavić je prije 15 mjeseci prešao u Everton.

Imao je u drugoj polovici prošle sezone sjajan start u Evertonovom dresu, te je u samo 16 nastupa u Premierligi i FA Cupu zabio čak 11 golova. No, ove sezone ga je karta stala: u 34 nastupa u Premierligi postigao je samo sedam golova, s time da je u posljednjih 19 prvenstvenih utakmica samo jednom bio strijelac.

West Hamov menadžer Sam Allardyce svejedno je i dalje veliki štovatelj hrvatskog napadača, te će svakako pokušati dovesti 27-godišnjeg Jelavića u svoj klub ako se ukaže i najmanja prilika, piše Mirror.

Evertonov menadžer David Moyes je prije nekoliko dana rekao da nema namjeru prodavati Jelavića u predstojećem prijelaznom roku, a u ponedjeljak je dodao kako se nada da će tijekom ljeta ponovno pronaći izgubljenu formu.

Mirror zaključuje da bi Jelavić mogao koštati West Ham manje od polovice iznosa koji Liverpool traži za Carrolla.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.