Sport

Nogomet, Primera

Primera: Barcelona preokretom do pobjede uz dva gola Messija

Primera: Barcelona preokretom do pobjede uz dva gola Messija

U španjolskom nogometnom prvenstvu Barcelona je domaćom 4-2 pobjedom nad Betisom u 34. kolu stigla nadomak naslova. Četiri kola prije kraja imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Reala.

Barcelona se dugo vremena mučila protiv Betisa, pa je tako gubila u dva navrata, a stvari su se u potpunosti okrenule na njezinu stranu nakon ulaska Lionela Messija u 56. minuti, koji je susret započeo s klupe zbog problema koje i dalje vuče s ozljedom bedrenog mišića.

Argentinski čarobnjak je po ulasku ponovo dokazao da je najbolji nogometaš na svijetu dvama postignutim golovima, a bili su mu to 45. i 46. ovosezonski u Primeri.

Već četiri minute po ulasku u igru zabio je iz slobodnog udarca s nekih 25 metara, a u 71. minuti je poentirao iz blizine u akciji koju je sam pokrenuo, nakon pete Andresa Inieste i povratne lopte Alexisa Sancheza. Messi je imao priliku zabiti i hat-trick, no još mu je jedan slobodni udarac odsjeo na gredi, dok je u završnici iz igre promašio priliku u situaciji jedan na jedan.

Prva dva gola za Barcelonu postigli su Sanchez i David Villa, dok je od Betisovih golova posebno lijep bio onaj Rubena Pereza iz 43. minute za 2-1 vodstvo gostiju, koji je postignut topovskim udarcem u rašlje s nekih 30-ak metara.

U četiri preostala kola do kraja sezone Barçi su potrebna tek dva boda kako bi i matematički osigurala naslov.

Primera, 34. kolo:

Barcelona - Betis 4-2 (Sanchez 9, Villa 56, Messi 60, 71 / Pabon 2, Perez 43)

Mallorca - Levante 1-1 (Hemed 7 / Acquafresca 42)

Zaragoza - Rayo Vallecano 3-0 (Apono 26 - 11 m, 90+2, Rodri 51)

Sevilla - Espanyol 3-0 (Capdevila 12 - ag, Coke 19, Negredo 23)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.