Sport

Nogomet, Serie A

Službeno: Walter Mazzarri napustio Napoli

Službeno: Walter Mazzarri napustio Napoli

Kao što se i očekivalo, trener Napolija Walter Mazzarri (51) potvrdio je nakon nedjeljne utakmice protiv Rome da poslije četiri godine odlazi iz kluba.

Mazzarriju je istekao ugovor sa završetkom sezone, a novi neće potpisati. Priznao je da se zaželio novih izazova, ali i naglasio kako još uvijek nema konkretnih planova za budućnost unatoč tome što su talijanski mediji još u subotu objavili da preuzima Inter.

- Odluku sam donio još prije nekog vremena, ali zahvaljujem predsjedniku i direktoru kluba što su me do zadnjeg trenutka nagovarali da promijenim mišljenje. Došao sam do faze kada mislim da je najbolje promijeniti okruženje ili uzeti odmor. Ako dođu ponude, izvagat ću ih. Budem li osjetio dovoljno adrenalina i motivacije, prihvatit ću posao, a u suprotnom ću ostati kod kuće - rekao je Mazzarri na konferenciji za novinare nakon poraza od Rome (2-1) u posljednjem kolu Serije A.

Mazzarri je ove sezone odveo Napoli do drugog mjesta što je najbolji plasman kluba u talijanskom prvenstvu još od 1990. godine kada je bio prvak. Izborili su Napolitanci time izravni plasman u Ligu prvaka, ali u najelitnijem kontinentalnom natjecanju će ih voditi novi trener.

- Istinski sam sretan onime što sam postigao sa sredstvima koja sam imao. Napulj je predivan grad, a navijači su prava duša ovoga kluba, no sada mi treba novi izazov. Iz poštovanja prema Napoliju, nisam želio pregovarati ni s jednim drugim klubom. Tek sada ću razmisliti o svojoj budućnosti i razmotriti eventualne ponude - zaključio je Mazzarri.

Kao mogući kandidati za novog trenera Napolija u talijanskim se medijima spominju Roberto Di Matteo, Rafael Benitez, Marcelo Bielsa i Giuseppe Sannino.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.