Sport

Nogomet, Serie A

Navijači Fiorentine vrijeđali igrače Milana, policija spriječila sukob

Navijači Fiorentine vrijeđali igrače Milana, policija spriječila sukob

Nogometaši Milana imali su neugodno iskustvo u noći s nedjelje na ponedjeljak na glavnom željezničkom kolodvoru u Firenci.

Nekoliko sati ranije ''rossoneri'' su u posljednjem kolu Serije A kao gosti svladali Sienu s 2-1. Do pobjede su došli preokretom u samoj završnici utakmice, čime su osigurali treće mjesto i plasman u Ligu prvaka. Rasplet dvoboja u Sieni najviše je uzdrmao Fiorentinu koja je na taj način završila sezonu na četvrtom mjestu i umjesto Lige prvaka uhvatila samo utješnu Europa ligu.

Tridesetak navijača ''ljubičastih'' nije se moglo pomiriti s takvom situacijom, pa su se stacionirali na željezničkom kolodvoru u Firenci u namjeri da se obračunaju s Milanezima. Kad su ih napokon dočekali, krenuli su s uvredama, a najgore je još jednom prošao tamnoputi napadač Mario Balotelli kojeg su izgrednici vrijeđali na rasnoj osnovi.

Balotelli je izgubio živce i zajedno s Robinhom se poželio obračunati s huliganima, ali u tome ih je spriječila policija. ''Rossoneri'' su se na koncu ukrcali na vlak i otputovali prema Milanu, a policija je pokrenula istragu kako bi ustanovila identitete provokatora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.