Sport

Košarka, NBA

Parker: Finale sam obećao Duncanu i nismo još gotovi

Parker: Finale sam obećao Duncanu i nismo još gotovi

Mnogi su predviđali itekako gustu seriju finala Zapada u NBA ligi ove godine. Svaka utakmica za sebe je i bila neizvjesna, no San Antonio je na kraju Memphis prošao bez izgubljene utakmice.

U noći s ponedjeljka na utorak Spursi su dobili Memphis u gostima 93-86 i s 4-0 u seriji se plasirali u veliki finale. Tamo čekaju boljeg iz finala Istoka gdje trenutačno Miami vodi protiv Indiane 2-1.

- Prošle godine, kada smo izgubili finale Zapada od Oklahoma Cityja sam obećao Duncanu da nismo gotovi. Sjedili smo u svlačionici i bilo je tužno, ali.. Obećao sam mu da ćemo igrati još barem jednu finalnu seriju NBA lige. I, evo, obećanje je izvršeno. No, još nismo gotovi - rekao je Tony Parker koji je u posljednjem ogledu protiv Memphisa utrpao 37 poena i bio je nezaustavljiv za obranu Memphisa.

- Duncan mi toliko mnogo znači da vam ne mogu opisati. Od prvog dana, otkada sam došao u ovaj klub, učim od njega. On je moje veliko zaleđe na parketu, sjajan prijatelj i genijalan košarkaš. Učinili smo ovo zajedno, svi mi, on, ja, Manu i svi ostali dečki - rekao je Parker i nastavio:

- Možda nije čudno što su nas ljudi često otpisivali. Godine su sve samo ne naš saveznik, ali vidite i sami kako nam dobro ide.

Na sve se nadovezao sam Tim Duncan koji je i dalje sjajan na parketu:

- Tony je naš vođa. Ove godine, ali i nekoliko zadnjih. Divota je igrati uz njega, sada u nekom drugom svojstvu. Dakle, ja sam tu da pomognem, a on je naš pravi lider i tako nas dobro vodi kroz doigravanje da ne vidim kraj. Zapravo, znam gdje je kraj. Da osvojimo petu titulu. Meni bi bila peta, njemu i Manuu četvrta - rekao je Duncan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.