Sport

Jedrenje

Jedrenje, EP 470: Fantela i Marenić treći nakon prvog dana

Jedrenje, EP 470: Fantela i Marenić treći nakon prvog dana

Nakon prva tri plova na Europskom prvenstvu za olimpijske dvojce u klasi 470 hrvatska posada Šime Fantela i Igor Marenić zauzima jako dobro treće mjesto.

Talijanska Formia je dočekala olimpijske dvojce prvog dana natjecanja na EP-u u punom sjaju. Ugodni srednji vjetar i sunčano vrijeme pružili su vrlo lijepe uvjete za natjecanje.

Fantela i Marenić su imali dan praktički bez greške, to pokazuju podaci, u prvom plovu su bili treći, u drugom peti i u trećem drugi. Poredak u vrhu flote u sva tri plova pokazatelj je velike stabilnosti naše posade. Nakon tri plova su izvrsni treći u konkurenciji 69 posada.

- Dugi su bili plovovi, umorio nas je današnji dan. Dobro smo jedrili, ali tek je početak, idemo dan po dan - komentirao je opušteno Marenić.

U otvorenom dijelu poretka Fantela/Marenić zauzimaju četvrto mjesto. Nevjerojatni Australci Matt Belcher i Will Ryan upisali su danas tri pobjede i nalaze se na prvom mjestu. Australcima se trenutačno zaista nitko ne može ni približiti. Ante Botica i Jure Vuletić su nakon prvog dana 52. u ženskoj konkurenciji, među 40-ak posada, nakon dva plova na 20. mjestu su Enia Ninčević i Romana Župan. Među Europljankama su 17.

Prva dva dana Europskog prvenstva jedre se kvalifikacije, pet jedrenja ukupno. Trećeg dana kreće finalna serija, osvojeni bodovi se brišu, posade u nastavak natjecanja prenose broj bodova jednak poziciji koju su zauzeli u kvalifikacijama.

Finalna serija traje četiri dana, najprije se jedri šest plovova flotno tijekom tri dana, a u zadnji dan natjecanja, u plov za odličja ulazi najboljih osam posada. Plov za odličja nosi dvostruke bodove.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.