Sport

Atletika

Vlašić uoči Osla: Cilj je skočiti najbolje u datim okolnostima

Vlašić uoči Osla: Cilj je skočiti najbolje u datim okolnostima

Blanka Vlašić nastupit će na šestom ovogodišnjem izdanju Dijamantne lige koji će se sutra (četvrtak) održati u Oslu. Skok u vis po rasporedu je u 19:55 sati a konkurencija je izuzetno jaka.

- Drugi miting (Rim) je ipak bio puno 'lakši' od prvog (New York)... Puno sam se brže "vratila u normalu" po povratku iz Rima. Unatoč dugoj pauzi, brzo se navikavam na ritam nastupa. Ipak je moj staž aktivnog skakanja puno duži od perioda bolovanja - rekla je Vlašić dan uoči nastupa.

- Mirna sam i zadovoljna nastupom u Rimu. Veseli me način na koji sortiram dojmove poslije skakanja, iako sam neposredno nakon kao malo dijete iz kojeg emocije nekontrolirano frcaju kao iskre. No, ubrzo se primirim i realno sagledam situaciju. Sve ide onako kako treba, polako i odmjereno. Iskustvo me naučilo da je na takvim putevima manja mogućnost nailaska na slijepe ulice - veli najbolja hrvatska visašica, koja miting u Norveškoj pamti po dobrome.

- Mnogo je lijepih uspomena iz Osla. Lijep stadion, odlična podloga, ugodna atmosfera, nekoliko pobjeda ostavljaju pozitivan pečat u mom sjećanju.

- Moj cilj jest odskakati najbolje što mogu u datim okolnostima. Kakve će one biti, kakva ću ja biti, ne znam. New York i Rim su mi unijeli određenu dozu sigurnosti, pa se puno lakše osjećam uoči trećeg nastupa. Iskreno, konkurenciju još uvijek ne doživljavam, najvažnije mi je ponovno steći osjećaj za tehniku na većim visinama, izbalansirati finese koje ne mogu uvježbati na treningu - zaključila je Vlašić.

Recimo da će uz našu predstavnicu u Oslu nastupiti, između ostalih, i Ana Čičerova, Svetlana Školina, Emma Tregaro Green, te Ruth Beitia.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.