Sport

Jedrenje

Jedrenje, EP 470: Fantela i Marenić jedre za medalju

Jedrenje, EP 470: Fantela i Marenić jedre za medalju

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić natjecat će se za medalju na Europskom prvenstvu za klasu 470 u talijanskoj Formiji.

Tri zlata su dosad osvajali na europskim prvenstvima, a hoće li im uspjeti uzeti još jednu medalju, bit će poznato u subotu. U finalni plov za odličja ulaze sa četvrtog mjesta, četiri boda do bronce, 11 do srebra. Zlato više ne mogu dostići. Vodeći Francuzi Bouvet i Mion imaju nedostižnu prednost u odnosu na našu posadu, jedino ih drugoplasirani Britanci Patience i Glanfield mogu ugroziti. Treći su Grci Mantis i Kagialis. U petak je odrađen samo jedan plov, po slabom vjetru.

- Odlično smo startali, ali vjetar nas nije volio! U subotu nas je osam u finalu, moramo ući dva mjesta ispred Grka da bismo uzeli medalju. Za očekivati je da će se Francuzi koncentrirati na Britance, što nam eventualno može otvoriti i prostor za borbu za srebro. Bit će napeto - sa smiješkom je kazao Igor Marenić.

Naša iskusna posada redovito izvrsno jedri plov za odličja, no naravno među osam finalista nema loših. U plovu za odličja svaki ulaz se boduje dvostrukim bodovima, ne može se odbaciti, diskvalifikacije su automatske. Puno je toga na ulogu.

Za Eniu Ninčević i Romanu Župan prvenstvo je u petak završilo. Djevojke se nisu plasirale u plov za odličja, zauzele su dobro 11. mjesto među Europljankama, odnosno 14. u otvorenom dijelu poretka. Francuskinje Lecointre i Geron i dalje su prve.

Nakon što završi natjecanje, naše posade imaju još posla u Italiji. U nedjelju ujutro u 8 sati u luci u Trstu trebaju ukrcati jedrilice i opremu na brod za Tursku, gdje 21. lipnja počinje natjecanja na Mediteranskim igrama.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.