Sport

Jedrenje

Jedrenje, EP 470: Bronca za Fantelu i Marenića

Jedrenje, EP 470: Bronca za Fantelu i Marenića

Zadrani nastavili niz osvajanja medalja

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju na Europskom prvenstvu za olimpijske dvojce u klasi 470.

Naš se dvojac u plovu za odličja u talijanskoj Formiji uspio izboriti za broncu iako nije bilo nimalo jednostavno. Ušli su Fantela i Marenić u plov za odličja s vrlo nezahvalne četvrte pozicije, sa četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Grcima Mantisom i Kagialisem. U takvoj situaciji Grci su mogli izravno jedriti na Šimu i Igora, ne dati im disati, kako to jedriličari kažu, međutim naš iskusni dvojac uspio ih je nadmudriti.

- Nije bilo jednostavno, bilo je baš teško. Plov za odličja nije dobro krenuo za nas, prvu oznaku smo obišli sedmi, međutim odličnim jedrenjem kroz polje uspjeli smo ući četvrti, a ostali su se složili tako da smo uzeli broncu. Bilo je baš infarktno! Sretni smo jer smo nastavili niz osvajanja medalja i to nas ustvari najviše raduje - kazao je Fantela, a Marenić je dodao:

- Tri europska zlata, evo sad i bronca, više smo nego zadovoljni. Konkurencija je takva da bez problema ostaneš bez ijednog odličja, a mi smo ponovno na postolju, tako da smo stvarno sretni. Medalja oko vrata je lijep osjećaj, nekako smo se navikli na njega.

Europski prvaci su Francuzi Bouvet i Mion, a srebro su osvojili Britanci Patience i Glanfield. Kao i obično, na EP-u su nastupale i posade iz zemalja izvan Europe. U otvorenom dijelu poretka Fantela i Marenić su zauzeli peto mjesto, a prvi su Australci Belcher i Ryan. Te je podatke zanimljivo vidjeti ususret Svjetskom prvenstvu u kolovozu u Francuskoj.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.