Sport

Tenis, Wimbledon

Murray: Osjećaj je malo drugačiji od onog prošlogodišnjeg

Murray: Osjećaj je malo drugačiji od onog prošlogodišnjeg

Osjećaj je malo drugačiji od prošlogodišnjeg - šalio se Andy Murray nakon pobjede nad Novakom Đokovićem u velikom finalu Wimbledona.

Slavio je Murray sa 6-4, 7-5, 6-4, došao do osme pobjede nad Đokovićem u 11. međusobnom meču, te tako postao prvi britanski pobjednik Wimbledona u konkurenciji tenisača od Freda Perryja i 1936. godine.

Prošle je godine u vimbldonskom finalu poražen od Rogera Federera sa 6-4, 5-7, 3-6, 4-6, da bi Švicarca kasnije na istom mjestu pobijedio u finalu olimpijskog turnira, što se za njega pokazalo kao prekretnica.

- Finale prošle godine bio je jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Bio je to težak meč i nevjerojatno dug zadnji gem. Ne znam kako sam ga uspio izvući, samo mi je tako drago - dodao je Murray tijekom pobjedničkog govora na Centralnom terenu.

- Razumijem koliko su svi željeli vidjeti britanskog pobjednika u Wimbledonu. Dao sam sve od sebe. Igrao sam protiv Novaka puno puta. On je jedan od najvećih boraca i to je dodatno otežalo. Nekako sam se na kraju uspio provući.

U trećem setu finala Murray je poveo 2-0, ali je Đoković nanizao četiri gema. Ipak, nošen podrškom 15.000 navijača Murray je uspio breaknuti svjetskog broja 1 u sedmom i devetom gemu, a potom u zadnjem gemu na svoj servis spasiti tri break-lopte iako je imao 40-0, iskoristivši četvrtu meč-loptu.

Đoković je korektno nakon meča čestitao Murrayju na boljoj igri.

- Čestitke Andyju, apsolutno je zaslužio ovu pobjedu. Igrao je nevjerojatan tenis. Čestitke njegovom timu, znam koliko im je ovo značilo, čestitke svima vama i cijeloj zemlji. Svjestan sam pritiska pod kojim se on nalazi. Bilo je puno očekivanja da će osvojiti ovogodišnji turnir nakon prošlogodišnjeg finala. Za mene je apsolutna čast i zadovoljstvo da sam bio dio ovog finala - zaključio je Đoković i zaslužio veliki pljesak.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.