Sport

Tenis

US Open: Vekić do prve pobjede na US Openu, prošao i Dodig u paru

US Open: Vekić do prve pobjede na US Openu, prošao i Dodig u paru

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić (17) izborila je po prvi put u svojoj karijeri 2. kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena. Nakon dva sata i 20 minuta igre bila je bolja od Kolumbijke Mariane Duque-Marino.

Mladost i neiskustvo odigrali su veliku ulogu u ovom susretu koji je trebao biti riješen u dva seta, no umjesto toga Osječanka je slavila u tri rezultatom 7-6(5), 4-6, 6-2.

Vekić je u prvom setu bez ikakvih problema držala svoj servis, a potom kod prednosti 4-3 napravila break i dobila priliku servirati za set. Međutim, Kolumbijka je iskoristila neiskustvo naše tenisačice i vratila break, a potom odvela set u tie-break.

Imala je Duque-Marino 5-4 i dva servisa za osvajanje prvog seta, no Vekić joj je oduzela oba, te potom svojim uzela prvu dionicu, koju je u potpunosti zaslužila.

Činilo se kao da bi to moglo slomiti Duque-Marino, no Osječanka je odigrala slab drugi set u kojem je bila prije svega nemoćna na reternu, na kojem je osvojila svega pet poena. Kolumbijka je iskoristila jednu jedinu priliku za break koja joj je donijela osvajanje drugog seta.

No u trećem setu Vekić se ponovno vraća svojoj prepoznatljivoj igri, te uz dva breaka i dvije spašene break-lopte osvaja treći set i prolazi u 2. kolo u kojem će joj suparnica biti 21. nositeljica i jedna od najboljih igračica ove sezone - Rumunjka Simona Halep.

Ivan Dodig i Marcelo Melo plasirali su se pak u 2. kolo muških parova nakon sigurne 7-6(2), 6-4 pobjede nad njemačko-američkom kombinacijom Simon Stadler / Nicholas Monroe. U prvom su setu po jednom oba para gubila svoj početni udarac, no "naša" je kombinacija u tie-breaku bila nedodirljiva i povela s 1-0.

U drugom su Dodig i Melo bili još i bolji, te su uz svega šest izgubljenih poena na servisu projurili kroz isti, čime su izborili plasman u 2. kolo u kojem ih očekuju bolji iz susreta Andrea Begemanna te Martina Emmricha i Alexa Kuznetsova te Bobbyja Reynoldsa.

US Open, 1. kolo, tenisačice

Vekić - Duque-Marino 7-6(5), 4-6, 6-2

tenisači, parovi

Dodig/Melo (10) - Monroe/Stadler 7-6(2), 6-4


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.