Sport

Nogomet, Kvalifikacije za SP

Bale neće startati ni protiv Srbije

Bale neće startati ni protiv Srbije

Gareth Bale, ovoljetno pojačanje Real Madrida, opet će izostati iz početne postave velške reprezentacije, koja će u utorak u kvalifikacijskoj A skupini za Svjetsko prvenstvo u Cardiffu ugostiti Srbiju.

U pitanju je ogled dviju selekcija koje su ostale i bez matematičkih izgleda za plasman na svjetsku smotru iduće godine u Brazilu. Gareth Bale, koji je ovoga ljeta prešao iz Tottenhama u Real Madrid u transferu za koji se procjenjuje da je vrijedan rekordnih 100 milijuna eura, propustio je i ogled u petak u porazu u Skoplju 2-1 u Makedonije. Ostao je svih 90 minuta na klupi.

Chris Coleman, izbornik Walesa, ne planira ga postaviti niti u početnu postavu u ogledu sa Srbijom, je kaže da najveća zvijezda njegove selekcije fizički nije dovoljno spremna.

- Kada ste odradili tri ili četiri treninga u šest ili osam tjedana, koliko kog da ste dobri, bolje je ništa ne riskirati s igračem - veli Coleman.

Rendgenski pregled u ponedjeljak pokazat će kakvo je stanje s Baleovim lakšim istegnućem mišića, te hoće li zauzeti barem mjesto na klupi protiv Srbije.

- On mora biti siguran da je sve u redu. Ukoliko dobijemo dobre vijesti i pokaže se da Gareth može odigrati barem dio utakmice, naravno da hoće, ali u konačnici sam igrač o tome mora odlučiti - rekao je Coleman.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.