Sport

Nogomet, prijateljska utakmica

'Vatreni' s Južnom Korejom

'Vatreni' s Južnom Korejom

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju nakon remija na Marakani u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Brazilu, danas u dalekoj Južnoj Koreji čeka prijateljska utakmica s istoimenim protivnikom.

U odnosu na susret na Marakani, izbornik Igor Štimac dalekog je puta odlučio poštedjeti čak 11 igrača (Pletikosu, Šimunića, Ćorluku, Vukojevića, Modrića, Mandžukića, Olića, Jelavića i Subašića, Kovačić i Rebić su 'posuđeni' mladoj reprezentaciji) i u Južnu Koreju povesti samo 16 igrača.

U sastavu Hrvatske bit će i nekih naknadno pozvanih igrača. To su vratar Antonio Ježina iz Istre, Josipa Pivarića iz Dinama, Marina Tomasova iz Münchena 1860 i Leona Benka iz Rijeke.

"Neki igrači ne igraju zbog ozljeda, imamo i dosta mladih, ali moramo pobijediti", poručio je uoči današnje utakmice kapetan Darijo Srna.

"U Hrvatskoj uvijek ima jako talentiranih mladića, koji su budućnost europskog nogometa. Nije lako doći do reprezentacije, a oni će igrati u velikim klubovima. To su novi Modrići i novi Mandžukići".

Među njih se ubraja i Alen Halilović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.