Sport

Nogomet, Prijateljska utakmica

Štimac: Presretni smo zbog pobjede u mučnoj atmosferi

Štimac: Presretni smo zbog pobjede u mučnoj atmosferi

Hrvatska se nakon remija sa Srbijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, vratila na pobjedničke staze. U prijateljskoj utakmici na gostovanju kod Južne Koreje, izabranici Igora Štimca slavili su s 2-1, golovima Domagoja Vide u 64. i Nikole Kalinića u 71. minuti. Domaćini su uspjeli ublažiti poraz u sudačkoj nadoknadi.

"Lijepo je vratiti se na pobjedničke staze", rekao je nakon pobjede izbornik Štimac. 

"Ma je, i u užasnoj i mučnoj atmosferi, što je ono što nas sve pogađa. Presretni smo što smo imali priliku igrati ovdje u Koreji pred ovakvom publikom", kazao je izbornik.

Posebno je zadovoljan što su do pobjede stigli oslabljeni neigranjem većine prvotimaca i s nekim novim mladim nadama. 

"Drago mi je da smo danas pokazali karakter s rezervnom momčadi i to protiv ekipe koja je jako organizirana, koja je vrlo disciplinirana, koja je danas protiv nas odigrala natjecateljsku utakmicu, ne prijateljsku utakmicu. I uzvratili smo na najbolji mogući način. Disciplinom, u novom sustavu, vrlo organizirano s velikim brojem novih igrača", kazao je Štimac.

Neki igrači su se i iskazali i potvrdili da zaslužuju mjesto u nacionalnom dresu te su posebno zaintrigirali Štimca. 

"Jesu, oni mene intrigiraju već odavno, ne samo sada u situaciji kada nismo mogli računati na pojedine standardne prvotimce. I ja stojim pri onome, stvorit ću u svlačionici natjecanje koje neće dopustiti nikome, bez obzira koliko ima nastupa u reprezentaciji, da se opusti nijedne sekunde", rekao je izbornik te zaključio: 

"Nastavljam dalje s istom idejom koju sam imao na početku, čvrsto uvjeren u naš dobar rad, u to kako će se rezultati tog rada jako dobro vidjeti na kraju kad podvučemo crtu, bez obzira koliko neki želi kreiranjem atmosfere, koja nam otežava posao, dovesti do toga da ne uspijemo", poručio je Štimac.

Hrvatsku reprezentaciju u listopadu čekaju dva posljednja ogleda u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, protiv Belgije i Škotske.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.