Sport

Legenda "Stare dame"

Del Piero prije 20 godina, na današnji dan, debitirao za Juventus

Del Piero prije 20 godina, na današnji dan, debitirao za Juventus

Točno prije dvadeset godina legendarni je 38-godišnji talijanski nogometaš Alessandro Del Piero debitirao za Juventus, klub u kojem je boravio sve do ljetnih dana 2012. godine.

Tada, daleke 1993. godine, trener Juventusa Giovanni Trapattoni je uveo Del Piera u igru u utakmici protiv Foggije (1-1, 12. rujna 1993.).

Del Piero je imao 19 godina, a ušao je umjesto Fabrizija Ravanellija, nekada odličnog talijanskog napadača koji je danas trener francuskog Ajaccioa.

U Juventusu je Del Piero odigrao 705 utakmica u svim natjecanjima, te je postigao 289 pogodaka. U Seriji A je odigrao 513 ogleda i zabio je 208 puta.

Juventus je Del Pieru bio drugi klub u karijeri, od 1991. do 1993. je nosio dres Padove, a prošlog se ljeta odlučio za odlazak u Sydney, nakon što mu u klubu iz Torina nisu željeli produljiti ugovor.

On je, pak, ostao vjeran Juventusu i 2006. godine kada je klub bačen u Seriju B zbog namještanja utakmica.

Del Piero je osvojio s Juventusom šest naslova prvaka Italije (dva su ostvarena u vrijeme afere Calciopoli). Jednom je s klubom bio pobjednik domaćeg Kupa, četiri puta domaćeg Superkupa, jednom pobjednik Lige prvaka (tri puta finalist), a s reprezentacijom je osvojio svjetski naslov 2006. godine i jednom bio europski doprvak.

Diego Maradona je za njega rekao: "On igra s osmijehom i s mnogo ljubavi prema nogometu, uvijek bi njega izabrao prije Zidanea".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.