Sport

Nogomet

Bundesliga: Šestica Borussije Dortmund u mreži HSV-a

Bundesliga: Šestica Borussije Dortmund u mreži HSV-a

Momčad Jürgena Kloppa tako ima maksimalnih 15 bodova nakon pet kola i impresivnu gol-razliku 15-4. ''Crno-žuti'' su u subotu u većem dijelu utakmice igrali kao u najboljim danima u kojima su u posljednje tri sezone uzeli dva bundesligaška naslova.

Gabonac Pierre-Emerick Aubameyang je doveo Borussiju u vodstvo u 19. minuti, zabivši potpuno iskosa s lijeve strane nakon dugačke lopte kojom ga je proigrao Marcel Schmelzer. Samo tri minute kasnije je vodstvo povećao Henrih Mhitarjan kojem je petom asistirao Robert Lewandowski.

Uslijedilo je opuštanje domaćih nogometaša što su gosti iskoristili i došli do izjednačenja. U 26. je minuti snažnim udarcem iz daljine smanjio Zhi Gin Lam, da bi u 49. minuti za 2-2 glavom zabio Heiko Westermann. No, Hamburžani kao da su time razljutili domaće koji su krenuli u veliku ofenzivu: na trenutke je izgledalo kao da gosti imaju najmanje jednog igrača manje na terenu.

U 65. je minuti Mhitarjan proigrao Aubameyanga koji je ovaj put zabio iskosa s desne strane. Peti je to ovosezonski pogodak donedavnog igrača St. Etiennea. U 73. je minuti nakon kontranapada i završnog dodavanja Aubameyanga na 4-2 povećao Lewandowski, a samo minutu kasnije je već bilo 5-2, a strijelac je bio Marco Reus. Golijadu je zaključio Lewandowski u 81. minuti.

Spomenimo još da u sastavu HSV-a nije bilo ozlijeđenih hrvatskih veznjaka Milana Badelja i Ive Iličevića. 

Bundesliga, 5. kolo:

Borussia (D) - HSV 6-2 (Aubameyang 19, 65, Mhitarjan 22, Lewandowski 73, 81, Reus 74 / Lam 26, Westermann 49)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.