Sport

Nogomet, kvalifikacije za SP

Bale pozvan u reprezentaciju, ali neće igrati

Bale pozvan u reprezentaciju, ali neće igrati

Iako ozlijeđen, najskuplje plaćeni nogometaš svijeta Gareth Bale pozvan je u reprezentaciju Walesa za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Makedonije i Belgije.

Ovoljetno 100 milijuna eura vrijedno pojačanje Real Madrida zaradilo je ozljedu bedrenog mišića, te je zbog iste propustilo utakmicu 2. kola skupine B Lige prvaka protiv Kopenhagena (4-0). Unatoč činjenici da bi trebao izbivati s travnjaka oko dva tjedna, izbornik Walesa Chris Coleman odlučio je pozvati brzonogog veznjaka na okupljanje reprezentacije, ali je pritom naglasio da ga ne namjerava koristiti u nijednoj od spomenute dvije utakmice.

- Razgovarali smo s liječnicima Reala i dogovorili smo se da neće igrati. Teško mu je nakon što je bio bez momčadi sve do kraja prijelaznog roka, a sada ga je još ozljeda zatekla. Poziv bi mu mogao pomoći da se opusti - rekao je Coleman.

Bale će raditi na rehabilitaciji s velškom liječničkom službom, te neće sudjelovati u treninzima reprezentacije.

Podsjetimo, dva kola prije kraja kvalifikacija Wales sa šest bodova zauzima posljednje mjesto skupine A, u kojoj se nalazi i reprezentacija Hrvatske. Belgija predvodi skupinu s 22 boda, pet više od naše reprezentacije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.