Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Napoli slavio kod Fiorentine, Juventus siguran

Serie A: Napoli slavio kod Fiorentine, Juventus siguran

U srijedu je odigrana glavnina utakmica 10. kola talijanske Serije A, a dvojac iza savršene Rome, Napoli i Juventus, uzeo je po tri boda.

Posebno su veliki posao napravili nogometaši Napolija koji su u derbiju kola, u Firenci, slavili protiv Fiorentine 2-1. U prošlom domaćem ogledu Fiorentina je na fantastičan način okrenula 2-0 Juventusa u vlastitu 4-2 pobjedu. Ovom je prilikom Napoli vodio 1-0 i 2-1, a domaćin je uspio skupiti tek jednom snagu za izjednačenje. Onaj Mertensov pogodak iz 36. minute je ostao pobjednički za momčad Rafe Beniteza.

Gonzalo Higuain nije zabio, ali je s dvije asistencije bio itekako bitan u pobjedničkoj momčadi, dok je Pepito Rossi ponovno postigao gol za Fiorentinu (iz penala) što je ovom prilikom bilo premalo. S devet pogodaka je Rossi prvi strijelac Serije A, a svaka je momčad ogled završila i s igračem manje (Cuadrado je pocrvenio kod domaćina, a Maggio kod gostiju).

Hrvatski nogometaši Ante Rebić i Josip Radošević su svaki sa svoje klupe pratiti ogled.

Juventus je s laganih 4-0 doma pobijedio Cataniju. Po dva pogotka u svakom poluvremenu (Vidal i Pirlo u prvom, a Tevez i Bonucci u drugom) donijeli su Juventusu osmo slavlje u sezoni.

Na tek tri pobjede u sezoni je Milan koji je ove srijede ostao bez domaćeg troboda protiv Lazija. Spremala se na San Siru velika fešta jer je Brazilac Kaka u 54. minuti doveo Milan u vodstvo i zabio svoj prvi prvenstveni pogodak po povratku. No, slavlje je pokvario Francuz Mickael Ciani koji je u 72. izjednačio na konačnih 1-1. Kod gostiju Hrvat Josip Elez nije igrao.

Ivan Kelava i Igor Bubnjić nisu igrali za Udinese koji je slavio kod novog prvoligaša Sassuola 2-1. Nesalomljivi Antonio Di Natale iz penala i sjajni Kolumbijac Luis Muriel su pogocima donijeli slavlje gostu s Friulija.

Šime Vrsaljko je odigrao samo dvadeset minuta ogleda Genoe i Parme (1-0). Vjerojatno ga je ozljeda odvojila od daljnjeg igranja, a njegova je momčad slavila pogotkom iskusnog Alberta Gilardina u 57. minuti. No, sve je za domaćina moglo biti i lakše da je isti igrač u 2. minuti realizirao penal.

Veselo je bilo u Livornu gdje su istoimeni domaćin i Torino odigrali 3-3. Luca Toni je upisao asistenciju i gol u pobjedi Verone protiv Sampdorije 2-0, dok je Bologna lakoćom uzela tri boda protiv Cagliarija u gostima (3-0).

Serie A, 10. kolo:

Fiorenina - Napoli 1-2 (Rossi 28-11m / Callejon 12, Mertens 36)

Juventus - Catania 4-0 (Vidal 27, Pirlo 34, Tevez 65, Bonucci 71)

Milan - Lazio 1-1 (Kaka 54 / Ciani 72)

Sassuolo - Udinese 1-2 (Zaza 25 / Di Natale 18-11m, Muriel 56)

Livorno - Torino 3-3 (Betanin 25, Greco 33, Emerson 63 / Immobile 4, Glik 8, Cerci 87-11m)

Genoa - Parma 1-0 (Gilardino 57)

Verona - Sampdoria 2-0 (Juanito 51, Toni 78)

Cagliari - Bologna 0-3 (Garics 26, Kone 58, Pazienza 61)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.