Sport

"Za dom"

HNS: Šimunićevo ponašanje je neprimjereno

HNS: Šimunićevo ponašanje je neprimjereno

Hrvatski nogometni savez ocijenio je da je ponašanje Josipa Šimunića nakon utakmice s Islandom bilo neprimjereno te će biti kažnjen nakon što pravne institucije Saveza obave svoj posao, izvijestio je izvršni predsjednik Saveza Damir Vrbanović, ne otkrivajući kakva bi kazna mogla biti. FIFA je na dopis FARE otvorila postupak i za početak je tražila službeno priopćenje.

"Neprihvatljivo se ponašao, ali doista, naš je stav, niti na koji način nije taj njegov poziv za navijanje bio usmjeren u nikakvom sjećanju na ustaštvo ili za neke slične ili iste konotacije. On je najavio pravnu bitku da zaštiti svoje interese, a Hrvatski nogometni savez će učiniti u okviru naših akata ono što mora učiniti. Mi to vrlo dobro znamo", poručio je Vrbanović.

Predstavljajući nove službene stranice Saveza, Vrbanović i predsjednik HNS-a Davor Šuker složili su se da je neprimjerena gesta zasjenila velik uspjeh i euforiju nakon velike pobjede i plasmana na Svjetskog prvenstva.

"Ljudski je griješiti, ali s time će se pozabaviti institucije HNS-a i bit će kažnjen na temelju propisa HNS-a koji se odnose na ponašanje svih sudionika na sportskim terenima", poručio je, između ostalog, Vrbanović.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.