Sport

Nogomet, SP 2014

Scholes: Engleska nema šanse osvojiti Svjetsko prvenstvo

Scholes: Engleska nema šanse osvojiti Svjetsko prvenstvo

- Gary Neville kao stručni sukomentator ne smije reći da nemamo šanse na Svjetskom prvenstvu. Ali, ja smijem. Ako želite, reći ću upravo to - izjavio je nedavno umirovljeni nogometaš Manchester Uniteda i bivši engleski reprezentativac Paul Scholes.

Engleska je osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, ali je nakon toga izgubila dvije prijateljske utakmice na Wembleyju, od Čilea i Njemačke.

- Za nas će biti vrlo teško osvojiti Svjetsko prvenstvo. Imamo neke jako dobre igrače, poput Stevena Gerrarda ili Waynea Rooneyja, ali kao momčad, jesmo li dovoljno dobri, kada malo bolje o tome promislite? Jesmo, protiv suparnika kao što su Poljska ili Ukrajina, njih uvijek možemo dobiti.

- Međutim, što se događa kada morate proći Brazil, Argentinu ili Čile, koji je iskoračio na scenu u zadnje vrijeme, Španjolsku, Italiju ili Njemačku? Imam dojam da je to za nas uvijek bio znak, kada moramo igrati protiv velikih momčadi poput spomenutih, da smo stigli do kraja priče - rekao je 39-godišnji Scholes bez dlake na jeziku.

U dresu ''tri lava'' je Scholes upisao 66 nastupa i 14 nastupa. Od reprezentacije se oprostio relativno rano, 2004. godine, navodeći da želi provoditi više vremena s obitelji, odnosno da mu je važnija klupska karijera u Manchester Unitedu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.