Sport

Nogomet, Primera

Izvanredna sjednica uprave u Barceloni, Rosell podnosi ostavku

Izvanredna sjednica uprave u Barceloni, Rosell podnosi ostavku

Španjolski nogometni div Barcelona sazvao je izvanrednu sjednicu uprave kluba na kojoj bi predsjednik Sandro Rosell trebao podnijeti ostavku, pišu španjolski mediji.

U srijedu je, podsjetimo, Visoki španjolski sud pristao otvoriti postupak protiv Rosella zbog sumnje u pronevjeru sredstava prilikom dovođenja brazilskog nogometaša Neymara iz Santosa prošlo ljeto. Postoje indicije da je prvi čovjek Barçe osobno profitirao od transfera 22-godišnjeg napadača, te da je klub za mladića platio puno veću odštetu od prijavljenih 57 milijuna eura.

Rosell odbacuje sve priče o zloporabi ovlasti, ali ako mu se dokaže krivnja, mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do osam godina.

Dopredsjednici Barcelone Josep Maria Bartomeu i Javier Faus našli su se tijekom jutra s Rosellom u njegovom domu. Kasnije će se tijekom večeri na izvanrednoj sjednici ovoj trojici pridružiti i zamjenik predsjednika kluba Joanjo Castillo, glavni direktor Antoni Rossich, te direktor komunikacija Albert Montagut.

Očekuje se da će Rosell obavijestiti svoje suradnike o povlačenju. Mandat mu, inače, istječe 2016. godine, a do tada bi na čelu kluba trebao biti Bartomeu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.