Sport

ZOI 2014, veleslalom (ž)

ZOI, skijanje: Tini Maze drugo zlato u Sočiju!

ZOI, skijanje: Tini Maze drugo zlato u Sočiju!

Tina Maze u prvoj je vožnji imala značajnu prednost pred konkurenticama za medalje. U drugoj nije bila toliko brza, ali je izdržala pritisak i na kraju trijumfirala sa sedam stotinki prednosti pred Austrijankom Annom Fenninger, koja je bila četvrta u prvoj vožnji, sa 85 stotinki sporijim vremenom od Črnjanke.

Treće mjesto osvojila je pobjednica iz Vancouvera u ovoj disciplini, Njemica Viktoria Rebensburg, iako je u prvom laufu bila tek šesta, s jednom sekundom i 36 stotinki sporijim vremenom od Tine Maze. No, u drugoj vožnji je imala najbrže vrijeme i na kraju je zaostala 27 stotinki za pobjednicom.

Šveđanka Jessica Lindell-Vikarby u prvoj vožnji je bila druga, zaostajala je 52 stotinke za Slovenkom, ali je podbacila u drugoj i na kraju je osvojila tek sedmo mjesto (+1.15). Talijanka Nadia Fanchini držala je treću poziciju u prvoj vožnji, a u drugoj joj je medalja pobjegla za 11 stotinki i na kraju je osvojila četvrto mjesto.

Dodajmo da je Njemica Maria Höfl-Riesch, vodeća skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa ove sezone, odustala od nastupa zbog bolesti.

Tina Maze, ukupna pobjednica Svjetskog kupa u prošloj sezoni, osvojila je svoju četvrtu olimpijsku medalju. Nakon srebra u veleslalomu i superveleslalomu iz Vancouvera, u vitrine će pospremiti i zlatne medalje u spustu i veleslalomu osvojene u Sočiju.

Kada je u pitanju veleslalom, Tina Maze je osvojila odličje u toj disciplini na četvrtom uzastopnom velikom natjecanju. Uz srebro iz Vancouvera i zlato iz Sočija, ima i zlatnu medalju sa Svjetskog prvenstva 2011. godine iz Garmischa, odnosno srebrnu s prošlogodišnje svjetske smotre u Schladmingu.

Mlada hrvatska skijašica Andrea Komšić osvojila je 35. mjesto, sa zaostatkom od 9 sekundi i 74 stotinke za pobjednicom. U odnosu na prvu vožnju, popravila je svoj plasman za tri pozicije. Druga hrvatska predstavnica Sofija Novoselić, koja je bila 39. u prvoj vožnji, u drugoj je ostala bez plasmana. 

ZOI, alpsko skijanje, veleslalom (ž), rezultati:

1. Tina Mate (Slo) 2:36.87

2. Anna Fenninger (Aut) +0.07

3. Viktoria Rebensburg (Aut) +0.27

4. Nadia Fanchini (Ita) +0.38

5. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.50

6. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.95

7. Jessica Lindell-Vikarby (Šve) +1.15

8. Anemone Marmottan (Fra) +1.61

9. Lara Gut (Švi) +1.77

10. Dominiwue Gisin (Švi) +2.71

35. Andrea Komšić (Hrv) +9.74


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.