Sport

Nogomet, Primera

Primera: Fantastični ''el clasico'' u Madridu i pobjeda Barçe 4-3!

Primera: Fantastični ''el clasico'' u Madridu i pobjeda Barçe 4-3!

Barcelona je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedila domaći Real Madrid s 4-3 u izvanrednom ''el clasicu'', u sklopu 29. kola Primere o kojem će se sigurno pričati još dugo. Kako zbog uistinu fantastične utakmice, tako i zbog nekih kontroverznih sudačkih odluka.

Vatreno je bilo u velikom derbiju od samog početka. Barcelona je povela već u 7. minuti, kada je Lionel Messi izvrsno proigrao Andresa Iniestu, koji je iskosa s lijeve strane lijevom nogom zakucao loptu pod gredu Diega Lopeza.

U 13.minuti je Angel di Maria, koji je odigrao fenomenalno prvo poluvrijeme, odlično s lijeve strane uposlio Karima Benzemu koji je upropastio veliku šansu.

No, francuski reprezentativni napadač se iskupio malo kasnije dvama golovima. Prije toga je Messi u 15. minuti promašio česti zicer, kada je bio sam ispred Lopeza, ali je pucao nisko pored gola. Imao je i Neymar jednu dobru šansu, ali je nije iskoristio.

U 20. minuti je Benzema poentirao glavom za izjednačenje nakon izvrsnog centaršuta Di Marije s lijeve strane. Po istom scenariju su ''kraljevi'' poveli 2-1 samo četiri minute kasnije. Opet je s lijeve strane ubacio Di Maria, a Benzema je odlično primio i primirio loptu, a onda je desnom nogom zakucao u Valdesov kut za vodstvo 2-1.

Ubrzo nakon toga dogodila se i treća vrlo slična akcija, kao da obrambeni igrači Barcelone nisu već uspjeli naučiti lekciju. Di Maria ubacuje s krila, a Benzema solidno puca, ali je Pique s gol-crte izbacio loptu i očistio opasnost.

Barcelona je poravnala na 2-2 u 42. minuti. Lionel Messi je prihvatio loptu u jednoj gužvi, te je nisko neobranjivo poslao u kut. Tom prilikom je zabio 19. gol u ogledima svog kluba i Real Madrida u 27. ''el clasicu'' u kojem je zaigrao i oborio rekord svog sunarodnjaka Alfreda Di Stefana, koji je između 1953. i 1964. godine u 30 derbija u dresu Real Madrida postigao 18 pogodaka. Kasnije će Messi zabiti još dva gola, oba iz penala, za pobjedu svoje momčadi. Ali, idemo redom.

Cristiano Ronaldo, koji se u prvom poluvremenu nije baš istaknuo, iznudio je i realizirao penal za svoju momčad u 55. minuti. Pogriješio je sudac Alberto Undiano, koji je vodio i prvi ovosezonski ligaški ogled ova dva kluba u kojem je Barcelona kao domaćin pobijedila s 2-1. Naime, Dani Alves je faulirao Ronalda izvan kaznenog prostora, ali je sudac pokazao na bijelu točku, a Ronaldo je bio hladnokrvan i pogodio za 3-2.

Lionel Messi nakon toga je svojim potezima preokrenuo utakmicu i osigurao Barceloni vrlo važnu pobjedu u utrci za naslov prvaka. Fantastično je Messi proigrao u prostor Neymara kojeg je domaći kapetan Sergio Ramos nepropisno zaustavio u kaznenom prostoru. Sudac je Ramosu pokazao crveni karton, a Messi je bio neumoljiv iz kaznenog udarca za 3-3 u 65. minuti.

U 84. minuti je argentinski velemajstor bio vrlo miran i hladnokrvan iz još jednog kaznenog udarca za goste, dosuđenog zbog prekršaja Alonsa nad Iniestom. Messi je tako utakmicu zaključio s hat-trickom, a Real Madrid do kraja utakmice s igračem manje nije uspio ozbiljnije zaprijetiti kako bi spasio barem jedan bod. Argentinac je prvi Barcelonin igrač s postignutim hat-trickom na Santiago Bernabeuu.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić igrao je u Real Madridu do 85. minuta, kada ga je zamijenio Isco.

Nakon pobjede Barcelone nas očekuje maksimalno uzbudljiva završnica španjolskog prvenstva. Real Madrid i Atletico Madrid imaju po 70 bodova, a Barcelona na trećem mjestu samo jedan bod manje...

Primera, 29. kolo:

Osasuna - Sevilla 1-2 (Acuna 94 / Sampeiro 27, Bacca 45-11m)

Betid - Atletico 0-2 (Gabi 58, Diego Costa 64)

Valencia - Villarreal 2-1 (Javi Fuego 35, 44 / Dos Santos 83)

Real Madrid - Barcelona 3-4 (Benzema 20, 24, Ronaldo 55 - 11m / Iniesta 7, Messi 42, 65 - 11 m, 84 - 11 m)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.