Sport

Vaterpolo, Liga prvaka

Vaterpolo: Primorje osiguralo završnicu

Vaterpolo: Primorje osiguralo završnicu

Vaterpolisti riječkog Primorja osigurali su završnicu Lige prvaka nakon što su u utakmici 8. kola A skupine na svom bazenu pobijedili grčki Olimpiakos s 10-8 (4-4, 2-2, 2-0, 2-2).

Riječani su u uzbudljivom susretu došli do pobjede nad čvrstim Grcima, a odluka je pala u trećoj četvrtini, koju je Primorje dobilo s 2-0 i ta dva zgoditka prednosti sačuvalo dokraja utakmice. Kod Riječana su po dva zgoditka zabili Denes Varga, Garcia, Muslim i Obradović, a po jedan Daniel Varga i Petrović, dok je goste iz Pireja predvodio Fountolulis s dva zgoditka.

Ranije su u ovoj skupini vaterpolisti Juga pobijedili u Mađarskoj Eger s 10-8 (2-0, 3-3, 2-2, 3-3) i zadržali nadu za plasman na završni turnir. Jug je teškom mukom slavio kod posljednjeplasirane momčadi skupine, a junaci dvoboja bili su Miho Bošković s četiri, te Pavo Marković s tri zgoditka. Jug je još uvijek u igri za Final 6 završni turnir, no morat će prvo slaviti 9. travnja u Dubrovniku protiv Primorja.

Na ljestvici skupine vodi Primorje s 19 bodova, Barceloneta ima 13, koliko i Jug s utakmicom više, Pro Recco je na 10 bodova, Olimpiakos ima 9, a Eger samo 3 boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.