Sport

Tenis

WTA Monterrey: Vekić bez četvrtfinala, Jurak u polufinalu parova

WTA Monterrey: Vekić bez četvrtfinala, Jurak u polufinalu parova

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela izboriti četvrtfinale WTA turnira u Monterreyu. Od nje je nakon tri seta bolja bila Čehinja Karolina Pliškova.

Iako je uzela prvu dionicu rezultatom 6-4, 17-godišnja se Osječanka u nastavku meč poprilično raspala, odnosno Pliškova je zaigrala za nijansu bolje, te je relativno lako stigla do preokreta slavivši u naredna dva seta sa 6-2, 6-3. Bio je to drugi međusobni susret ove dvije tenisačice nakon onog na US Openu 2012. godine, kada je Vekić Čehinji prepustila svega tri gema.

Spomenimo da je Vekić bila odlična u prvom setu na i protiv servisa, ali da se ta igra u nastavku negdje zagubila. Susret je, spomenimo i to, trajao tri minute kraće od puna dva sata.

Prolazak u polufinale, ali parske konkurencije, ostvarila je Darija Jurak u paru s Amerikankom Megan Moulton-Levy. Njih su dvije bile bolje od britansko-američke kombinacije Jade Windley / Nicole Melichar sa 7-5, 6-3.

Jurak i Moulton-Levy, inače treće nositeljice turnira, će za finale igrati protiv kanadsko-gruzijske kombinacije Gabriele Dabrowski i Oksane Kalašnikove, koja je lakoćom, sa 6-4, 6-2, bila bolja od Amandine Hesse i Chieh-Yu Hsu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.