Sport

Nogomet, 1. Bundesliga

Kicker: Perišić najbolji, Mandžukić najlošiji Hrvat

Kicker: Perišić najbolji, Mandžukić najlošiji Hrvat

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić najbolje je ocijenjeni Hrvat u 29. kolu njemačke Bundeslige, od strane njemačkog dvotjednika Kickera, u kojem je njegov Wolfsburg poražen na gostovanju kod Borussije Dortmund.

Aktualni europski viceprvak slavio je pred svojim navijačima s 2-1, a Perišić je u toj utakmici bio jedan od najboljih igrača, iako nije asistirao ili zabio pogodak. Imao je nekoliko vrlo izglednih situacija, no nije uspio probiti dortmundski sastav.

To je pošlo za rukom drugom Hrvatu u gostujućoj momčadi, Ivici Oliću, koji je zabio za vodstvo u 34. minuti prvog poluvremena. No Robert Lewandowski i u Marco Reus preokrenuli su rezultat u posljednjih 40 minuta utakmice, čime su zbacili Wolfsburg s pozicije koja bi mu u ovom trenutku garantirala mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka.

Perišić je za svoju izvedbu od njemačkog dvotjednika Kickera nagrađen ocjenom 2.5 (najbolja 1, najlošija 6), dok je Olić zaradio trojku (3).

Milan Badelj je odigrao svega 33 minuta utakmice HSV-a protiv Bayera u kojem je hamburški sastav, u borbi za ostanak, upisao vrijednu 2-1 pobjedu. Badelj je susret napustio zbog ozljede, a Kicker ga je za to vrijeme provedeno na travnjaku nagradio ocjenom 3.5.

Napadač minhenskog Bayerna Mario Mandžukić bio je jedan od najlošijih igrača utakmice na gostovanju kod Augsburga. Domaćin je slavio s minimalnih 1-0, a Mandžukić je odigrao svih 90 minuta. Bila je to četvrta uzastopna utakmica u Bundesligi u kojoj se hrvatski reprezentativac nije upisao u strijelce, zbog čega je sada na diobi prvog mjesta topnika njemačkog prvenstva zajedno s Lewandowskim (17 golova). Po pogodak manje imaju Josip Drmic (Nürnberg) i Adrian Ramos (Hertha).


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.