Sport

Košarka, Euroliga

Euroliga: Pobjede Panathinaikosa i Maccabija

Euroliga: Pobjede Panathinaikosa i Maccabija

Momčad Panathiniakosa svladala je u Ateni CSKA 65-59 u trećoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige, čime je smanjila vodstvo Moskovljana na 2-1 u pobjedama u seriji na tri pobjede.

Nije to bila odveć kvalitetna utakmica koja će se dugo pamtiti, ali domaćini su ipak bolje odigrali završnicu, te su osigurali i četvrtu utakmicu na domaćem terenu.

Roko Ukić postigao je 5 koševa za Panathinaikos u 18 minuta igre. Gađao je 1-3 za dva poena i 1-2 trice. Neuobičajeno za njega, nije imao niti jednu asistenciju.

Najbolji strijelci u domaćem sastavu bili su Stephane Lasme s 13 koševa i Zach Wright s 10 (8 skokova). Sonny Weems predvodio je gostujuću momčad s 14 koševa.

Košarkaši Maccabija slavili su pred svojim navijačima protiv Emporio Armanija 75-63, čime su stigli do vodstva 2-1 u seriji, te imaju priliku u četvrtoj utakmici, također kod kuće, izboriti plasman na Final Four.

Najefikasniji kod Maccabija bili su Blu sa 16 koševa, Hickman s 15 (6 asistencija) i Tyus s 14 koševa (8 skokova). Andrija Žižić odigrao je kod domaćina nepune dvije minute, te je u tom periodu upisao samo 1 skok.

Daniel Hacket bio je s 14 poena i 6 skokova prvo ime momčadi iz Milana.

Euroliga, četvrtfinale, treće utakmice:

Olympiacos - Real Madrid 78-76 (1-2 u seriji)
Maccabi Tel Aviv - Emporio Armani 75-63 (2-1 u seriji)
Panathinaikos - CSKA 65-59 (1-2 u seriji)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.