Sport

Tenis, ATP

Roger Federer iz obiteljskih razloga odustao od nastupa u Madridu

Roger Federer iz obiteljskih razloga odustao od nastupa u Madridu

ATP turnir iz serije Masters 1000 u Madridu ostao je bez još jedne zvijezde. Nakon Novaka Đokovića nastup je otkazao i Roger Federer kako bi se posvetio supruzi koja u narednim tjednima iščekuje rođenje trećeg djeteta.

Roger Federer upoznao je javnost sa svojom odlukom o otkazivanju Madrida putem svoje službene Facebook stranice:

"Odlučio sam otkazati Madrid kako bih bio sa svojom suprugom Mirkom tijekom sljedećih nekoliko uzbudljivih tjedana za našu obitelj. Ispričavam se svojim navijačima i nadam se da ću dogodine doći u Madrid. Trenirat ću blizu svoje kuće i radujem se skorom povratku na Tour!"

32-godišnji Švicarac, trenutno četvrti tenisač svijeta, u braku s Mirkom ima dvoje djece, blizanke Mylu Rose i Charlene Rivu, rođene 2009. godine.

U prvom kolu Madrida Federer je kao četvrti nositelj bio slobodan, dok je u drugom trebao igrati protiv Francuza Gillesa Simona. Tako će Švicarčevo mjesto u ždrijebu popuniti "sretni gubitnik" Lukasz Kubot. Otkako se turnir održava na zemlji, Federer ga je osvojio dvaput, 2009. i 2012. godine. Otkazivanjem Madrida, u pitanje dolazi i njegov nastup u Rimu, kao i na Roland Garrosu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.