Sport

Nogomet, Serie A

Kovačić: Puno sam napredovao ove sezone

Kovačić: Puno sam napredovao ove sezone

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić gostovao je u Interovom klupskom dućanu u Milanu gdje je nakratko razgovarao s novinarima.

Dvadesetogodišnji veznjak je dugo ove sezone čekao pravu priliku, ali posljednje je četiri utakmice u Seriji A odradio u cijelosti, a prošli je vikend s tri asistencije predvodio ''nerazzurre'' do pobjede protiv Lazija (4-1).

- Puno sam taktički napredovao ove godine. Bolje sam upoznao talijanski nogomet, a trener mi je pomogao da se poboljšam u defenzivi i dodao mi malo agresivnosti u igri. Sezona je definitivno bila teška jer na početku nisam igrao puno. No, unatoč tome sam dosta naučio. Sada čekam Svjetsko prvenstvo na kojem želim biti dobar - rekao je Kovačić koji zasad ne želi previše gledati prema sljedećoj sezoni.

- Hoću li biti starter sljedeće sezone? Neću pričati o budućnosti jer trenutno mislim samo o Chievu u posljednjem kolu i o SP-u. Nakon Brazila ću se odmoriti i tek tada ćemo razgovarati o idućoj sezoni. Dobro sam se pripremio za SP unatoč tome što nisam igrao puno. Moji suigrači i ja želimo odigrati dobro u Brazilu jer imamo kvalitetnu momčad. A tek nakon SP-a ćemo misliti na sljedeću sezonu.

Reagirao je Kovačić i na pohvale Interova predsjednika Ericka Thohira.

- Predsjednik kaže da sam budućnost Intera? Sjajno je da klub ima budućnost u nama mladima. Predsjednik je u pravu: još moramo učiti, ali ako nam se pruži šansa, možemo napraviti velike stvari.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.