Sport

Nogomet, Premiership

Hazard: Mourinho je u pravu, moram biti bolji

Hazard: Mourinho je u pravu, moram biti bolji

Unatoč nagađanjima da bi u ljetnom prijelaznom roku mogao pojačati PSG, Chelseajev ofenzivni veznjak i belgijski reprezentativac Eden Hazard najavio je svoj ostanak na Stamford Bridgeu.

- U Chelsea sam stigao kako bih osvajao trofeje. U mojoj prvoj sezoni osvojili smo Europa ligu. Ove sezone ništa nismo osvojili, ali smo bili blizu, nadomak finala Lige prvaka i titule u Premiershipu. Nadam se da će iduća sezone biti još bolja. Vjerujem da s ovom momčadi možemo osvojiti Premierligu, možda i Ligu prvaka - izjavio je Hazard za Chelseajev magazin.

Hazard je minulu sezonu okončao kao najbolji Chelseajev strijelac sa 17 golova. Klupski navijači izabrali su ga za najboljeg igrača sezone. Prošlog je mjeseca osvojio nagradu za najboljeg mladog premierligaškog igrača u izboru Udruge profesionalnih igrača u Engleskoj i Walesu (PFA).

Međutim, kako se sezona bližila kraju, Hazard je padao. Svoja zadnja četiri gola zabio je s bijele točke, dok je zadnji gol iz igre postigao još u veljači.

Isto tako, nakon poraza u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka na Stamford Bridgeu od madridskog Atletica s 3-1, menadžer Jose Mourinho je kritizirao njegov defenzivni učinak i ustvrdio da se ne žrtvuje dovoljno za momčad. Istaknuo je da od Hazarda ''očekuje više''...

- Istina je i dobro je da je tako rekao. Osobno preferiram takvu vrstu komunikacije. Bolje to nego da kaže da sam najbolji i da ne trebam bolje i napornije raditi. Znam da možda stvarno trebam biti bolji, kako na utakmicama, tako i na treninzima. Želim zabiti više golova i pomoći momčadi da u idućoj sezoni postigne više pogodaka. Imam iskustva, ali još nisam kompletan igrač. Kada ste mladi, ponekad odigrate jednu utakmicu dobro, pa jednu loše. Držim da sam ipak u minuloj sezoni pokazao veći kontinuitet - rekao je, između ostalog, Eden Hazard.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.