Sport

Nogomet, Liga prvaka

Euforija i očaj u Madridu

Euforija i očaj u Madridu

Ulicama španjolske prijestolnice Madrida sinoć su vladali ogromna euforija i veliki očaj, ovisno radi i se o pristalicama novoga europskoga prvaka Reala ili Atletica, koji je poražen s 4-1 u produžetku finala Lige prvaka u Lisabonu.

Deseci tisuća navijača Reala okupiralo je trg Cibeles, tradicionalno mjesto gdje Kraljevski klub slavi svoje pobjede, a trg oko kipa božice Cibele je doslovce eksplodirao kada se oko 4.30 sati ujutro pojavio autobus s igračima Reala.

"Nikad u svom životu nisam bila nervoznija sve do 93. minute, a potom nikad nisam bila sretnija", kazala je 30-godišnja Sancha Rodriguez, koja je s brojnim pristalicama Reala dvoboj gledala na stadionu Bernabeu. Pogodak Sergija Ramosa u 93. minuti nakon udarca s kuta našega Luke Modrića već je proglašen najvrijednijim golom u povijesti slavnoga kluba.

"Nisam se toliko radovao niti rođenju vlastitoga djeteta", izjavio je 20-godišnji Angel Suarez.

I dok je "bijeli" dio Madrida bjesomučno slavio, na Atleticovu stadionu Calderon vladala je tišina i suze. Atletico je prije sedam dana proslavio naslov prvaka Španjolske, no poraz u finalu Lige prvaka, kada ih je dvije minute dijelilo od prvog naslova prvaka Europe, bio je previše za neutješne navijače.

"Da smo izgubili 4-1 u regularnom dijelu bilo bi mi lakše. Ovako, sekunde su nas dijelile od velike pobjede, a onda je došao šok", kazao je navijač Atletica Aitor Ramos.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.