Sport

Nogomet, SP 2014

Maradona: Brazilu, čuvaj se! Dolazi Lionel Messi! Leo, učini to za nas!

Maradona: Brazilu, čuvaj se! Dolazi Lionel Messi! Leo, učini to za nas!

Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona pozvao je svog sunarodnjaka Lionela Messija da vrati trofej osvajača Svjetskog prvenstva "kući" nakon dugih 28 godina čekanja.

Messi je dosada nastupio na dva Svjetska prvenstva, 2006. i 2010. godine, ali je oba puta bio loš, a Argentina je oba puta ispadala od Njemačke. Maradona vjeruje da je došlo vrijeme da njegov „pravi nasljednik" pokaže svoje pravo lice i konačno odvede Argentinu do trijumfa, prvoj nakon 1986. godine.

- U Argentini je previše nogometaša koje su nazivali "drugi Diego". Leo je jedini s kojim vidim ikakve sličnosti u svojoj igri. Hajde Leo, učini to za nas! Godina 1986. se dogodila prije 28 ljeta! Svi čekamo da ponovno budemo okrunjeni svjetskim prvacima i znam da si ti sposoban voditi ovu reprezentaciju do tog uspjeha. Budi najbolji mali moj i onda uživaj obožavanje cijele zemlje do kraja svojeg života - poručio je Maradona Messiju, pa nastavio:

- Ja sam debitirao u Španjolskoj 1982. godine, a tako se otprilike osjećao i on 2010. godine. U Meksiku sam bio kapetan, a u Brazilu će biti Leo. Imao sam 25 godina, a Leo će u Brazilu proslaviti svoj 27. rođendan. Povrh svega, Leova sezona u Barceloni nije bila dobra, pa zasigurno ima dodatni motiv napraviti nešto veliko ovdje - smatra Maradona te za kraj poručuje:

- Brazilu, čuvaj se! Dolazi Lionel Messi! Taj dečko je genije, a to govorim već jako, jako dugo...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.