Sport

Nogomet, SP 2014

Sabella: Uvođenjem Higuaina razigrali smo Messija

Sabella: Uvođenjem Higuaina razigrali smo Messija

Izbornik argentinske nogometne vrste Alejandro Sabella bio je zadovoljan tek drugim poluvremenom svoje reprezentacije, a samim time i najboljim igračem Lionelom Messijem.

Izuzev slobodnog udarca koji je izveo, a koji je od noge Seada Kolašinca završio u mreži za rano vodstvo Argentine u susretu prvog kola skupine F Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv BiH, Messi je bio u potpunosti nevidljiv u prvih 45 minuta.

Tek nakon promjena na poluvremenu, kada je Sabella iz igre povukao Maxija Rodrigueza i Huga Campagnara, a uveo Fernanda Gaga i Gonzala Higuaina, Argentina je zaigrala više napadački, što je omogućilo Messiju da pokaže više. Do kraja je susreta postigao jedan od najljepših pogodaka na prvenstvu dosada, koji je Argentini osigurao pobjedu.

- Tijekom prvog poluvremena smo kontrolirali igru Bosne i Hercegovine, no za nešto više nam je bilo potrebno više opcija u napadu. Čim smo uveli Higuaina, Messi i Agüero su dobili društvo u napadu i od tog smo trenutka mogli raditi ono što nas krasi već dugi niz godina - napadati - rekao je Sabella.

- Messi je najbolji igrač svijeta i nije mu potrebno puno prostora da zabije. No kada ima pomoć svojih kolega, onda i on postaje snažniji i opasniji po suparnička vrata - veli Sabella, koji je negirao informaciju da se ozlijedio Sergio Agüero, koji je u 87. minuti šepajući napustio travnjak.

- Vidio sam da je umoran. Želio sam mu dati predah u završnici i izvadio sam ga isključivo iz razloga jer je bio umoran. Nema riječi o ozljedi - tvrdi argentinski izbornik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.