Sport

Nogomet, SP 2014

Klinsmann: Bilo je gusto, ali osjećaj je prekrasan

Klinsmann: Bilo je gusto, ali osjećaj je prekrasan

Izbornik nogometne reprezentacije SAD-a Jürgen Klinsmann otkrio je da ni u jednom trenutku nije izgubio nadu da će njegova momčad svladati Ganu na startu Svjetskog prvenstva.

Amerikanci su u sklopu skupine pobijedili Ganu s 2-1 u utakmici s prilično neobičnim tijekom. Klinsmannova je momčad povela nakon samo 29 sekundi igre golom Clinta Dempseyja, da bi nakon toga Gana dominirala ostatkom dvoboja i došla do izjednačenja preko Andrea Ayewa u 82. minuti. Ipak, Amerikanci su osigurali pobjedu četiri minute kasnije pogotkom Johna Brooksa.

- Bila je ovo vrlo teška utakmica, što smo i očekivali jer je Gana iznimno snažna momčad. No, i nakon što je suparnik došao do izjednačenja, bio sam uvjeren da ćemo pobijediti. Imao sam osjećaj da ćemo stvoriti još dvije ili tri prilike, a trebali smo iskoristiti samo jednu, što smo i napravili. Prekide smo naporno i dugo uvježbavali i to nam se isplatilo kod pobjedničkog gola - naglasio je Klinsmann.

Gana je tijekom utakmice uputila 21 udarac na vrata suparnika, a SAD samo osam. Njemački je stručnjak priznao da njegova momčad nije bila na najvišoj razini, ali je bio oduševljen prikazanom borbenošću.

- Pokazali smo sjajan duh. Američka se reprezentacija uvijek bori do posljednje sekunde. Bilo je gusto, ali osjećaj je na kraju dana prekrasan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.