Sport

Nogomet, SP 2014

Finke: Eto'o protiv Hrvatske započinje na klupi

Finke: Eto'o protiv Hrvatske započinje na klupi

Kapetan nogometne reprezentacije Kameruna Samuel Eto'o mogao bi unatoč ozljedi koljena biti upotrijebljen kao zamjena u drugoj utakmici u skupini A protiv Hrvatske koja se igra u srijedu, kazao je izbornik Volker Finke.

Tridesettrogodišnji Eto'o izjavio je u ponedjeljak da se uopće ne nada da bi mogao nastupiti u utakmici protiv hrvatske reprezentacije. Kamerunu treba najmanje jedan bod da bi prošao u drugi krug natjecanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Nepobjedivi kamerunski lavovi izgubili su prvu utakmicu u skupini protiv Meksika s 1-0. Eto'o je nastupio kao zamjena ali je ponovo osjetio bol u koljenu koje ga muči već mjesecima.

"Mislim da je za nas sutra (u srijedu) najvažnije da Samuel bude s nama, možda kao zamjena", kazao je u utorak na konferenciji za novinstvo izbornik kamerunske reprezentacije.

"Mislim da bi za njega bilo jako, jako teško da počne utakmicu jer je riječ o zdravlju a nismo čudotvorci", naglasio je Finke.

Eto'o napominje da proteklih mjeseci nije imao dovoljno vremena za potpuni oporavak.

"Čak i kada bih znao hoću li igrati ili ne, ne bih ništa rekao... Ne možemo protivnicima otkrivati naše prednosti i nedostatke", dodao je.

Iako Meksiko i Brazil u skupini A već imaju četiri boda, kamerunski izbornik drži da bi se Kamerun i Hrvatska još mogli kvalificirati u idući krug natjecanja budu li u srijedu igrali neriješeno.

"Nitko ne može spavati jer su sve mogućnosti još otvorene... ako sutrašnja utakmica završi neriješenim rezultatom, zadnje će utakmice biti uistinu lude", ističe kamerunski izbornik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.