Sport

Nogomet, SP 2014

Eriksson: Hodgson ostaje samo zato što je Englez

Eriksson: Hodgson ostaje samo zato što je Englez

Bivši izbornik engleske nogometne reprezentacije Sven-Göran Eriksson kritizirao je aktualnog izbornika Roya Hodgsona kao i Engleski nogometni savez (FA).

Iako je Hodgson s engleskom reprezentacijom propustio izboriti plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu upisavši dva poraza u dvije dosadašnje utakmice (od Italije i Urugvaja) iz Engleske dolaze naznake kako će ostati na izborničkoj funkciji do 2016.

Eriksson, čovjek koji je vodio "gordi Albion" između 2001. i 2006. i u tom periodu nastupio u četvrtfinalima triju velikih turnira, rekao je za švedski dnevnik SportExpressen kako Hodgson ostaje samo iz jednog razloga.

- Roy Hodgson ostaje jer je Englez. Da je stranac nema teoretske šanse da bi ostao na poslu - rekao je švedski stručnjak, aktualni trener kineskog Guangzhou R&F-a.

- Mislim da su se očekivanja promijenila. Kada sam ja bio engleski izbornik očekivanja su bila da dođemo do polufinala i finala. Sada, uoči ovog SP-a, pričalo se samo o prolasku skupine. Da ja nisam odveo Englesku do četvrtfinala na tri turnira nikad mi ne bi dozvolili da ostanem.

Na kraju je Eriksson poentirao kako bi se volio vratiti na englesku klupu.

- Ako već neće ostaviti Hodgsona onda mogu i mene vratiti tako da završim ono što sam započeo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.