Sport

Nogomet, SP 2014

Herrera: Radili smo na prekidima

Herrera: Radili smo na prekidima

Meksička nogometna reprezentacija sinoć je u Recifeu s 3-1 savladala Hrvatsku i izbacila ju sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Na prvi se gol moralo čekati do 72. minute kada je Rafa Marquez nakon ubacivanja iz kornera glavom savladao Stipu Pletikosu. To im je otvorilo put ka pobjedi, a meksički izbornik Miguel Herrera, koji je burno proživljavao utakmicu, kasnije je izjavio da nije slučajnost da je njegova momčad zabila iz prekida.

- Mislim da je to bila jako dobra utakmica. U prvom dijelu nam je možda falilo malo odvažne igre, a bili smo pritisnuti i mislili da će nam remi biti dovoljan da se kvalificiramo - rekao je Herrera.

- Na poluvremeno smo razgovarali da Rafu (Marquez) preselimo prema naprijed kod prekida. Radili smo na prekidima i sada smo ubrali plodove. Oni nisu uspjevali zabiti, uvijek je netko bio tamo i onda smo mi zabili iz prekida. Osjećali smo se kao da igramo kod kuće, Brazilci su nas tretirali prekrasno. Sada ćemo se vratiti u naš kamp gdje će nas oni pozdraviti. Oduševljeni smo što smo prošli prvu prepreku i proslavit ćemo s našim obiteljima večeras, ali već sutra ćemo početi razmišljati o utakmici protiv Nizozemske.

Meksiko se tako u osmini finala natjecanja priključio Kostariki i vjerojatno SAD-u, reprezentacijama iz CONCACAF zone Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba koje su se plasirale u osminu finala Mundijala.

- To očito pokazuje da naša regija postaje jaka. Želimo isti tretman koji imaju Europa i Južna Amerika. CONCACAF radi dobar posao. Četiri su momčadi došle na SP i tri idu dalje. Mislim da nas sada svi gledaju s više poštovanja. Kostarika je bila sjajna, SAD je solidna momčad i naša bi se regija trebala gledati u dobrom svjetlu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.